2015. augusztus 5., szerda

Sárgadinnye krémleves bazsalikomos pestoval.




Megint csak elért bennünket a kánikula, kint tombol a hőség, és ilyenkor nincs is finomabb egy egyszerű, ám jól lehűtött gyümölcslevesnél. Így aztán a nagyobb főzőcskézést a hűvösebb napokra hagyva egy egyszerű, főzést nem igénylő sárgadinnye krémlevest készítettem. A dinnyét egyszerűen csak mézzel, vaníliaaromával, és egy kevés tejszínnel leturmixoltam, majd tálalásig a hűtőben kellemesen le is hűlt. Ameddig a leves a hűtőben csücsült, készítettem hozzá frissen szedett bazsalikommal egy finom pestot. A bazsalikomos pesto pedig remekül illett a sárgadinnye krémleveshez, így legközelebb másfajta gyümölcsleveshez is elkészítem majd.






Krémleves hozzávalói:

1 kg sárgadinnye (felkockázva)
2-3 ek méz
1 tk vaníliaaroma
1 dl habtejszín


A felkockázott sárgadinnyéhez adjuk hozzá a mézet, a vaníliaaromát, és a tejszínt, majd turmixoljuk össze. (én pitypang mézzel készítettem recept itt megtalálható)

Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy tálalásig kellően lehűljön.






Bazsalikomos pesto hozzávalói:

10-15 db friss bazsalikomlevél
4 dkg darált dió (v. mandula)
1 lime leve (zöld citrom)
1 ek méz
1 ek olívaolaj


A bazsalikomhoz adjuk hozzá darált diót, a mézet, az olívaolajat, és a lime levet, majd botmixerrel pépesítsük. (ízlés szerint több mézet is adhatunk hozzá)






Tálaláskor a hideg sárgadinnye krémlevest a bazsalikomos pestoval kínáljuk. A két ízvilág nagyon jól illik egymáshoz. (a bazsalikomos pestot, ízlés szerint másfajta gyümölcsleveshez is kínálhatjuk)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése