2015. február 4., szerda

Kekszes-csokoládés szív. (Valentin napra)




Közeleg a Valentin nap, és bevallom engem egyáltalán nem hoz lázba ez a hóbort, a sok giccses csecsebecséivel, viszont remek alkalom egy finom sütemény, vagy desszert elkészítésére. (további Valentin napi receptek a linkre kattintva megtalálhatóak) A napokban az ApróSéf.hu oldalon bukkantam rá erre a sütés nélkül, egyszerűen elkészíthető kekszes-csokoládés szívnek a receptjére. Rögtön megtetszett, mert az alapja a nálunk nagyon is kedvelt kekszgolyó, csak szív formával kiszúrva. A recepten mindössze annyit változtattam, hogy én vékonyabbra nyújtottam ki, és csak az egyik felét mártottam csokoládéba. Mivel még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni, csak összeállítani, majd csokoládéval bevonni, így biztos vele a siker, ha éppen ezzel szeretnéd meglepni a kedvesedet. Természetesen a férfiak is bátran hozzáfoghatnak!!!






Hozzávalók 16-18 db-hoz:

25 dkg háztartási keksz (darált)
12 dkg sárgabarack lekvár
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
7 dkg vaj
2 dkg kakaó
2 ek citromlé
2 ek rum


A darált kekszet tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a porcukrot, vaníliás cukrot, a kakaót, és keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá az olvasztott vajat, a lekvárt, a citromlevet, és a rumot, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (könnyen nyújtható legyen, de nem szabad hogy ragadjon)

Enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, és szúrjuk ki szív alakúra, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára egymásmellé.

Ezután tegyük be a fagyasztóba, hogy teljesen megkeményedjen.






Hozzávalók a bevonáshoz és a mázhoz:

1 cs Dr. Oetker ét tortabevonó

2 ek porcukor
1-2 ek meggylé


Olvasszuk fel a tasakon lévő leírás szerint a csokoládét, majd vegyük ki a fagyasztóból a szíveket és mártsuk bele, majd alaposan csepegtessük le. Ezután tegyük vissza a sütőpapírra, és hagyjuk teljesen megszáradni.

A porcukrot keverjük össze a meggylével, hogy egy sűrűbb masszát kapjunk. Ezután ízlés szerint csorgassuk rá a csokoládéra. (én mokkáskanállal csorgattam rá, de neylon zacskóba is tölthetjük, majd a végén kis rést vágva díszítsük ki a szíveket)

Ezután hagyjuk hogy a máz is teljesen megszáradjon, majd úgy kínáljuk.


4 megjegyzés:

  1. Hát ezek nagyon kis szívhezszólóak :)

    VálaszTörlés
  2. Így is van bátorítsuk a férfiakat is, haha :))

    A Kisknálon épp Valentin-napi link party-t tartok, nincs kedved ezt a csodás receptet belinkelni? Nagyön örülnék neki, ha te is csatlakoznál! :)
    A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Orsi, nagyon köszönöm a meghívást! :)

      Törlés