2013. július 4., csütörtök

Rumos meggyleves.



Újra beköszöntött a kánikula, így aztán mi mást is főzhettem volna, mint gyümölcslevest. Most éppen kihasználva, hogy a szomszédom meglepett egy tál meggyel, természetesen meggylevest. Méghozzá egy kevéske (jó nem is olyan kevéske) rumaromával megbolondítva. Az elkészült levest jól lehűtöttem, majd tálaláskor kókusz chipssel megszórva kínáltam. A selymesen krémes leveshez nagyon jól illett a kókusz chips, de ízlés szerint akár pörkölt mandulaforgáccsal, vagy éppen vanília fagylalttal is tálalhatjuk.






Hozzávalók:

50 dkg meggy
cukor (ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj
szegfűszeg
reszelt citromhéj
rumaroma
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
 víz


A meggyet  magozzuk ki, majd tegyük fel főni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Főzzük kb. 20 percig, majd egy szűrőkanállal szedjük ki a meggy felét.
Ezután a botmixerrel pépesítsük a levest.

A pépesített levesbe ezután tegyük vissza az előzőleg kiszedett meggyet, majd öntsünk hozzá ízlés szerinti mennyiségű rumaromát (v. rumot). Tegyük vissza a tűzre és főzzük még pár percig.

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a levesbe. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.

Tálaláskor a levest ízlés szerint szórjuk meg pörkölt mandulaforgáccsal, vagy kókusz chipssel, és jól lehűtve kínáljuk.

1 megjegyzés:

  1. Milyen különleges féle meggy leves...persze hidegen enni, muszáj ebben a nagy hőségben. Érdekes hogy nálunk itt Floridában nem is ismerik a meggyet, csak a Kaliforniai cseresznyét tudunk venni, és az mindig nagyon drága, de nyáron gyönyörüek! Szivesen ennék ebböl a finomságbol. Tetszik az érdekes tálka és a kanál hozzája! Puszillak

    VálaszTörlés