2013. július 1., hétfő

Cseresznyekrémleves.




Az idei év utolsó cseresznyeterméséből  egy nyárias, könnyű és finom krémlevest főztem. Kánikula ugyan még nincsen, de azért így is nagyon jólesett ezt a hideg krémlevest elkanalazgatni. Tálalás előtt a keményre felvert tejszínhabot pörkölt mandulaforgácsba forgattam bele, majd a tányérokba kimert levesre helyeztem. Akinek még van kertben néhány szem cseresznye a fán, annak bátran merem ajánlani.






Hozzávalók:

50 dkg cseresznye
cukor (ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
3-4 db szegfűszeg
1 mk gyömbér
csipet szerecsendió
1 citrom leve és reszelt héja
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejszín


A cseresznyét magozzuk ki, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, majd  a fűszereket. Nyomjuk bele a citrom levét, és reszeljük hozzá a citromhéjat. Főzzük kb. 20 percig, majd vegyük ki a cseresznye felét. Ezután a maradék cseresznyét botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük vissza az előzőleg kiszedett cseresznyeszemeket, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe. Kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.

Tálaláskor a hideg krémlevest ízlés szerint pörkölt mandulaforgácsba beleforgatott tejszínhabbal kínáljuk.

3 megjegyzés:

  1. Gizike, micsoda ötletes hogy pudding por van a cseresznye krém levesben. Gondolom segit a süritéshez, és finom izt is ad hozzá. A tejszinhab meg még szebbé és finomabbé teszi.

    Köszi hogy kommentáltál a blogomon, remélem hogy jobban érzed már magad, itt a nyár is, a nagy melegek, talán jobb mint a borzaszó hideg havas tél. Puszillak

    VálaszTörlés
  2. Pici gyömbért tegyetek a gyümölcs levesbe, isteni pikáns ize lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Zsuzsanna!! Már én is csináltam gyömbéres cseresznyelevest, és a tényleg nagyon finom volt.

      Törlés