2013. június 4., kedd

Pudingos epertorta.




 Nemrégiben a "Mindmegette" epres receptjei között találtam egy, már látványra is nagyon csábító epres-vaníliás pudingtorta receptet. A hétvégén aztán kisebb változtatással elkészült az én pudingos epertortám is. Sajnos éppen nem volt itthon főzés nélküli pudingpor, így gondoltam megpróbálkozom a főzős változattal elkészíteni. Azt nem tudom, hogy az eredeti recept szerint készített torta ízre milyen volt, de az általam készített valami isteni finomra sikerült. A két vékony piskótalap közé töltött habos-krémes töltelék az eperrel nagyon jól illettek egymáshoz. A torta szépen megtartotta magát, csak a szeletelés nem sikerült a sok krémnek köszönhetően szép szeleteket vágni belőle. Lehet egy kis zselatint elbírt volna a krém, és akkor a szeletek is szebbek lettek volna, na de az íze volt a lényeg, és az kárpótolt bennünket a látványért.







 Hozzávalók:

2 db 20 cm-es piskótalap

2db tejszínízű pudingpor
6 dl tej
2 cs vaníliás cukor
5-6 ek cukor 
2 dl Hulala
30 dkg eper
1 cs piros tortazselé





Én egy gáztepsi nagyságú piskótát sütöttem, (recept itt megtalálható!!!) majd abból vágtam ki 2 db 20 cm-es kört.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük ki.

A Hulalát verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a teljesen kihűlt pudinggal.

Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük bele az egyik piskótalapot. Ezután kanalazzuk rá a krém felét, majd nyomkodjunk bele félbevágott eperszemeket. Ezután kanalazzuk rá a maradék krémet, és helyezzük rá a másik piskótalapot.

Tegyük be legalább egy órára a fagyasztóba, hogy a krém kellően megdermedjen, és majd könnyen tudjuk szeletelni.

Amikor a torta kellően lehűlt, vegyük ki a fagyasztóból, és rakjuk ki a tetejét félbevágott eperszemekkel.

Ezután a tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint, majd kanalazzuk az eper tetejére. Mivel a torta hideg, így a zselé rögtön megdermed.

Az elkészült tortát éles késsel szeleteljük fel, és rögtön tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Szinte kipukkad a torta a finom krémtől, imádnivalóan néz ki! :)

    VálaszTörlés
  2. Hát ez valami szuperül néz ki, az íz a lényeg, kit érdekel, hogy milyen a felvágás után, öt perc alatt úgyis eltűnik, mentettem a receptedet:-))))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehetett, engem nem zavart volna a küllem bár számomra így is gusztusos!

    VálaszTörlés
  4. Nincs ezzel a tortácskával semmi gond, legalább látszik rajta, hogy jó kis házi süti. Nagyon finom lehet, engem lenyűgöz már a látványa is.

    VálaszTörlés