2010. július 11., vasárnap

Málnás krémes.




Krémest már nagyon régen sütöttem, de nemrégiben Andi/cukijában megláttam az ő málnával készített krémesét és rögtön tudtam, ezt nekem is meg kell sütnöm. Persze a lapokat leveles tésztából , nem pedig saját készítésűből sütöttem. Ennél egyszerűbb és szerintem finomabb tésztát úgysem lehetne sütni. Igaz a nagymama annak idején mindig saját készítésű tésztával sütötte a krémest, és volt idő amikor én is, de ma már nem vállalkozom rá. A krémet teljes mértékben úgy készítettem mint ahogy Andi megosztotta velünk. Köszönöm is neki, mert isteni finom!!! Én csak annyit változtattam (és ezért nem is lett olyan szép mint az övé), hogy jóval több málnát tettem bele. Szerencsére, igaz nem nagyon látszik, de a tésztát nem áztatta el túlságosan, de már nem volt az a finom ropogós. Viszont az íze a sok málnától nagyon finom lett, és ez kárpótol ezért a kis hibáért. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nézze meg Andinál, az ő szépséges krémeseit.






2 cs leveles tészta
6 db tojás
25 dk porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 l tej
4 cs vaníliás pudingpor
málna


Az előnyújtott leveles tésztát, pár órával a felhasználás előtt kivenni a fagyasztóból és szobahőmérsékleten hagyni teljesen kiengedni. Az alatta lévő papírral együtt tepsire helyezni és villával megböködni, hogy ne púposodjon fel.(kicsit így is felfog púposodni, de ez nem számít)
Ezután forró sütőben kisütni az egyik lapot, ez lesz az alsó tészta.
A másik tésztát kb. egyforma méretűre felkockázni és úgy kisütni, szintén forró sütőben.

A tojások sárgáját jól kikeverni a fele mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral. Egy kevés tejet önteni hozzá, majd egyesével belekeverni a vaníliás pudingport. Addig keverni hogy sima állagú, csomó mentes legyen.
A maradék tejet és a cukor másik felét feltenni a tűzre és ha már elkezd forrni, állandó keverés mellett belekeverni a pudingos-cukros keveréket. Párperc alatt sűrűre főzni.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként óvatosan a forró masszához keverni.

Egy tálcára helyezni a leveles tésztát, kirakni málnaszemekkel (én itt estem túlzásba) majd a meleg krémet szépen egyenletesen rákenni a tetejére. Végül a külön kisütött kis tésztakockákat ráhelyezni a krémre és megszórni porcukorral.Tálaláskor még tejszínhabbal díszíthető, de én ettől most eltekintettem.

14 megjegyzés:

  1. Nálam is, ahol több málna volt, annyira nem volt ropogós a tészta, de az íze tényleg kárpótolt:-))
    Viszont most sajnálom igazán, hogy nincs fénypostád, de nagyon megenném azt a jobbszélsőt:-))
    Örülök, hogy Nektek is ízlik!Szépséges:-))

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű ez a süti, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. De finom lehet a krém a málnával... mmmmmm :)
    Nagyon szépek a tieid is!!!

    VálaszTörlés
  4. Bámulatos....fantasztikus!!!

    VálaszTörlés
  5. Nem csak finom lehet,ráadásul szép is!!!!ha lehetne??????egyet-kettőt??????

    VálaszTörlés
  6. Az ízlelőbimbóimat igencsak felébresztetted ezzel a finomsággal.

    VálaszTörlés
  7. Andi/cuki!
    Nagyon köszönöm a receptet, ezután csakis így fogom készíteni a krémet, isteni finom. Kár hogy olyan messze vagy,mert szívesen megkínáltalak volna.:)

    VálaszTörlés
  8. Livi!
    Köszönöm!! Először csak a piskótát áztattam bele, de végül úgy döntöttem hogy málnaszemeket is teszek rá. Bizony jó döntés volt, mert finom lett.:))

    VálaszTörlés
  9. Melli!
    Akár hármat is, mert biztosan megbirkózol annyival is. Próbáld ki, nagyon finom.:))

    VálaszTörlés
  10. Dia!
    :)))) Most én is így vagyok mint te, de már sajnos elfogyott.:))

    VálaszTörlés
  11. Atya-gatya valami isteni lehet

    VálaszTörlés
  12. Bianka!
    :)))))))Bizony az, isteni!!!

    VálaszTörlés