2018. december 6., csütörtök

Mandarinos csokoládé trüffel.




Télapóváró csokoládé trüffelt készítettem, és lehet nem valami szépségesek és formásak, de az én Mikulásomnak bizony nagyon is ízlett. A tejszínes csokoládéhoz jól illik a mandarin, vagy éppen narancs íze, és a golyók elkészítése is roppant egyszerű. Egy szép díszcsomagolásban pedig a karácsonyi ünnepek alkalmával el is ajándékozhatjuk..... 





Hozzávalók:

15 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
3 dkg vaj
2-3 ek mandarin lé
2 mandarin reszelt héja
1,5 dl habtejszín

a beleforgatáshoz kakaó, porcukor, csokireszelék....



A tejszínhez adjuk hozzá a felkockázott vajat, és a kifacsart mandarin levét, melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről.

Ezután adjuk hozzá az apróra tördelt ét és tejcsokoládét, a reszelt mandarin héjat, és addig keverjük míg a csokoládé teljesen felolvad, és szép sima csokimasszát kapunk.

A simára kevert csokoládémasszát ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A megdermedt csokoládéból formázzunk diónyi golyókat, majd ízlés szerint forgassuk bele kakaóba, porcukorba, csokireszelékbe.....

Az elkészült trüffel golyókat tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, tegyük bonbonpapírba, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése