Vasárnap délutáni desszertnek egy igen egyszerű pohárkrémet készítettem, mely az egyszerűsége ellenére nagyon finom. A mascarponés-joghurtos krémhez apróra tört Oreo kekszet kevertem, majd a tetejére karamellizált szedret kanalaztam. Ezután betettem a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek. A délutáni nagy melegben pedig igencsak jólesik majd elkanalazgatni.
Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
2 db citromos Danone joghurt (2x125 gramm-os)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
10-12 db Oreo keksz
2 dl Hulala (v. habtejszín +habfix)
A mascarponéhoz adjuk hozzá a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük simára.
A kekszet tegyük bele egy zacskóba, és a sodrófával ütögetve törjük apróra, majd adjuk hozzá a mascarponekrémhez, és keverjük össze.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük (forgassuk) össze a kekszes-krémmel.
Ezután kanalazzuk bele ízlés szerinti méretű poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, míg előkészítjük a szedret.
Szeder hozzávalói:
20 dkg szeder
2-3 ek barna cukor
1 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj (ízlés szerint)
Tegyük egy tányérba az előzőleg folyó víz alatt megmosott, és alaposan lecsepegtetett szedret, majd szórjuk meg a barna cukorral, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal.
Ezután tegyük be a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki teljesen. (közben egyszer óvatosan keverjük át, és arra figyeljünk, nehogy túlkaramellizáljuk, mert különben a szeder szemek szétesnek)
Amikor a szeder már teljesen kihűlt, vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, kanalazzuk rá a karamellizált szedret, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.
Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.
Már a színe is mesés... hát még az íze milyen lehet!
VálaszTörlésNagyon köszönöm..... isteni finom volt a ropogós keksszel.
VálaszTörlés