Olyan szép sárga hüvelyű zöldbab kínálta magát a zöldségesnél, hogy gyorsan tele is pakoltam egy zacskót. Gondoltam főzök egy finom tejfölös zöldbabfőzeléket ebédre, de aztán jött egy hirtelen ötlet és a nagy meleg ellenére végül csőben sült zöldbab lett belőle, debrecenivel. Mivel zsenge volt a bab, így pár perc alatt roppanósra főztem, ezalatt az idő alatt a debrecenit elősütöttem, majd a sütőtálban nyakon öntöttem a tejföllel, bőven megszórtam a sajttal, és bő fél óra alatt szép pirosra sütöttem. Bevallom, én melegen és hidegen is nagyon szeretem.....
Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
4 db debreceni
só
őrölt színes bors
2 tk ételízesítő
3 dl tejföl
1 ek liszt
10 dkg trappista sajt
1 ek olaj
A zöldbab végeit törjük le, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük, és csepegtessük le.
A debrecenit karikázzuk fel, és az olajon süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból.
A visszamaradt zsiradékot öntsük bele egy sütőformába (v. tepsibe), majd helyezzük rá a lecsepegtetett zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel.
Ezután osszuk el a zöldbab tetején az elősütött kolbászkarikákat, majd a lisztet keverjük simára a tejföllel, és egyenletesen kanalazzuk rá. Végül szórjuk meg a reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni mielőtt tálalnánk.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd helyezzük tányérra, és úgy kínáljuk. Melegen, hidegen egyaránt finom, és laktató.
De szép! Hmmmm..... Nekem is kéne csinálni végre.
VálaszTörlésNagyon köszönöm! Egyszerű, és laktató, szerintem Neked is ízlene. :)
Törlés