2014. november 13., csütörtök

Debreceni yorkshire-puddingban sütve.




Ez az étel igen egyszerűen, és gyorsan elkészíthető, így akár ebédre, vacsorára, vagy éppen ráérős hétvégeken reggelire is kínálhatjuk. Mivel mi szeretjük a fűszeresebb kolbászokat, így én debrecenivel készítettem, de ízlés szerint másfajta  kolbásszal, esetleg jó minőségű virslivel is készülhet. A sütőből kivéve rögtön tálaljuk, mert csak melegen finom.







Hozzávalók:

3-4 db kolbász
7 dkg liszt
2 db tojás (közepes)
1,5 dl tej
1 tk dijoni mustár
1 ek olaj
őrölt fehér bors
5-6 db zsályalevél
2 szál rozmaring








A lisztet keverjük simára a tojással, a tejjel, a mustárral, ízlés szerint sóval és az őrölt borssal, majd pihentessük kb. 30 percig a tésztát.

Egy kisebb tepsibe öntsük bele az olajat, és a széleit is kenjük körbe. Ezután helyezzük el benne a kolbászdarabokat. (ízlés szerint másfajta kolbászt, vagy esetleg virslit is választhatunk a debreceni helyett)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük a kolbászt kb. 5 percig.  Ezután vegyük ki a tepsit a sütőből, majd óvatosan öntsük a kolbászok köré a tojásos tésztát, majd szórjuk rá a zsályaleveleket, és a száráról lecsipkedett rozmaringot. (gyorsan dolgozzunk, hogy ne hűljön le az olaj)

Helyezzük vissza a sütőbe, majd 25-30  perc alatt süssük készre. (sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját legalább 25 percig)
Akkor van készen, ha a tészta szépen megemelkedik, teljesen átsül, és kissé megpirul a teteje. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve rögtön tálaljuk. Ízlés szerint savanyúságot is kínálhatunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése