2014. október 2., csütörtök

Gombás-paradicsomos ragu metélt tésztával.




Egyszerűen, és bő fél óra alatt elkészíthetjük ezt a  tésztás ételt, akár ebédre, vagy éppen vacsorára. Mivel még akad a kertben friss, nap érlelte paradicsom, és szépen zölddel a bazsalikom is, így a ragu elkészítéséhez csak a gombát kellett a zöldségesnél beszereznem. A tészta is saját készítésű metélt, de természetesen a boltban vásárolt is megfelel. (persze azért a saját kezűleg gyúrt tészta mégis csak finomabb)







 Hozzávalók:

 20 dkg gomba
10 dkg bacon
4-5 db paradicsom
1 marék friss bazsalikom
10 dkg mascarpone
őrölt bors
1 tk cukor
15 dkg metélt tészta






 A bacont vágjuk fel apró kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. A paradicsomnak húzzuk le a héját, és vágjuk fel kisebb darabokra.

Az összedarabolt paradicsomot, és a friss bazsalikomleveket botmixerrel pépesítsük.

A felkockázott bacont, egy serpenyőbe kezdjük el zsírjára sütni. Amikor már szép színt kapott, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a pépesített bazsalikomos paradicsomot, majd szórjuk meg a cukorral, és keverjük alaposan össze. Forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve, főzzük kb. 10 percig. (Közben többször keverjük meg, nehogy leégjen, és ízesítsünk utána, ha szükséges.)

Amikor a ragu már kellően besűrűsödött, keverjük hozzá a mascarponét, majd kevergetve főzzük még pár percig. Ezután vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.

Ameddig a ragu fő, főzzük ki enyhén sós vízben a tésztát.

Tálaláskor szedjük a tányérra a metélt tésztát, majd kanalazzuk rá a gombás-paradicsomos ragut, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése