2011. május 21., szombat

Bodzából készült desszertajánló!!!!!!!



Kinyílt a bodzavirág, és mostanában igen közkedvelté vált. Szörpöt, és finomabbnál-finomabb süteményeket készítettem már eddig én is belőle. Így lesz ez ezután is, sőt már jó pár üveg szörp csücsül a hűtőszekrényben, és bizony ebben a kánikulában szívesen kortyolgatjuk. Persze szeretnék idén is több receptet elkészíteni, és újakat is kipróbálni. Itt a hétvége és gondolom sokan szeretnének esetleg egy-egy bodzával készült süteményt, szörpöt készíteni. Ehhez szeretnék most egy kis segítséget, ötletet adni. Ezek a receptek természetesen nem csak bodzából, de akácfavirágból is elkészíthetőek, így akinek éppen ahhoz van kedve, bátran megpróbálkozhat az elkészítésükkel. Tehát bodzára fel!!!!!! Jó sütögetést, szörp készítést kívánok mindenkinek. (További bodzával készült receptek erre a linkre kattintva megtalálhatóak!!!!)






























8 megjegyzés:

  1. Hát ezek nagyon jók, a bodzás muffin gondolatával aludtam el az este, és íme ma itt a recept, és a palacsintatésztába mártott virágot is ki szeretném próbálni, csak éppen már nyíljanak a bodzák.

    VálaszTörlés
  2. Ez mind nagyon szép és guszta, csak nem jön a helyembe az a fránya bodza!
    Egyszer a bodzaszörpöt próbáltam ki nagyon finom volt.A sütik mind nagyon szép!

    VálaszTörlés
  3. Kati!
    Kívánom hogy minden álmod így váljon valóra, mint ez a muffin. Erre felénk már lassan el is virágzik, így iparkodnom kell, ha még sütni szeretnék belőle. Mindegyik nagyon finom, nyugodtan próbáljad ki.:)

    VálaszTörlés
  4. Éva!
    Ez nagyon tetszik!!! Akkor tessék elmenni és begyűjteni azt a fránya bodzát.:)) Meglátod megéri, mert nagyon finomakat lehet sütni vele. Nekem tele a kertem bodzabokorral.

    VálaszTörlés
  5. Szerencsés vagy, hogy már van bodzád!
    Itt még csak most kezd virágozni, mondooom kezd!!

    VálaszTörlés
  6. Juci!
    Akkor már nem sokat kell várnod, és készítheted a sok finomságot. Mi most éppen a jó hideg szörpre járunk rá ebben a melegben.:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon remek összeállítás, rengeteg bodza van a környéken, biztos kipróbálok többet is :)

    VálaszTörlés
  8. Zsiri!
    Mindegyik nagyon finom, nálunk is sok a bodza szerencsére. Jó sok szörpöt csináltam, és lefagyasztottam, így tuti nem lesz semmi baja, és így tartósítószer sem kellett bele.:)

    VálaszTörlés