2009. július 16., csütörtök

Cukkini lepény fűszeres tejföllel


Ebben a nagy melegben nem volt kedvem sok időt a konyhában tölteni. Így a jó hideg meggy leves mellé egy igen könnyű cukkini lepényt sütöttem. Most készítettem el először és kicsit aggódtam is hogy vajon milyen lesz, de mondhatom nem csalódtam benne. Aki a cukkinit szereti nem fogja megbánni ha kipróbálja ezt a receptet. Sajttal és fűszeres tejföllel tálaltam, és ez nagyon jól illett hozzá. Még a kaporral ízesített tejföl is megfordult a gondolataimban, de végül nem bántam meg hogy ezt a változatot készítettem el.

2 db cukkini
2 db tojás
3 ek liszt

ételízesítő
őrölt fehérbors
fokhagyma

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszelni, és hozzáadni a tojásokat, a lisztet és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket.
Egy serpenyőbe egy pici olíva olajat önteni, majd bele tenni a masszát és ellapogatni, úgy hogy befedje az egész felületet. Ezt addig folytatni amíg a massza elfogy, ne legyen túl vastag. Mint az omlettet úgy kell megsütni. Ha készen van egy tányérra csúsztatni, és reszelt sajttal jól megszórni, majd ketté hajtani. Fűszeres tejföllel tálalni.

Fűszeres tejföl:

1 pohár tejföl
zöldségzöld


A zöldségzöldet jó apróra összevágni, majd hozzákeverni a tejfölt és a sót. Aki szereti még ebbe is tehet fokhagymát.
Tálaláskor ezzel jól meglocsolni a cukkini lepényt.

3 megjegyzés:

  1. Jaj nekem, ezek a színek! Gondolom az illata ugyanilyen fincsi!

    Látogass meg, kérlek! :)))

    VálaszTörlés
  2. Yasmine!
    Illata, íze egyaránt remek volt!!!!!

    Megyek és meglátogatlak!!!

    VálaszTörlés
  3. Hú ez rendben van! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés