2009. június 20., szombat

Habos diós meggyes


Ezt a receptet Bellynél láttam, csak ő mákos változatban készítette el. Nekem nem volt itthon mák, így a dió mellett döntöttem. Igazán nagyon finom lett, igaz én kicsit túlzásba estem, mert jóval több meggyet tettem bele, de így is nagy sikere volt. Legközelebb mákkal is megfogom sütni.

15 dkg darált dió
15 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg margarin
25 dkg magozott meggy
4 db tojás sárgája
2 dl tej
2 cs vaníliás cukor
reszelt citrom héj
fahéj
1 tk. szódabikarbóna
pici sütőpor
lekvár

Habhoz:

4 tojás fehérje
csipet só
1/2 citrom leve
10 dkg porcukor

A margarint a cukorral habosra keverni, majd hozzáadni a tojás sárgáját és így is jól kikeverni. Ezután hozzákeverni a diót, a reszelt citrom héjat, fahéjat, a fele tejet és keverni tovább. Végül mehet bele a szódabikarbónás, sütőporos liszt keveréke, és a maradék tej. Még pár percig így is keverni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe önteni, és megszórni a magozott meggyel.
Előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütni.

Közben a tojások fehérjét habbá verni pici sóval, majd hozzáadni a citrom levét és a porcukrot, majd így is kemény habbá verni.
A készre sült tésztát kivenni a sütőből, és megkenni a lekvárral, majd a tetejére kenni a habot. Visszatenni a sütőbe és még 5 percig így süti közepes lángon. Végül lekapcsolni a sütőt, és hagyni még 20 percig bent a forró sütőben, hogy a hab megszáradjon.

4 megjegyzés:

  1. Gizike,
    Te sem bírsz magaddal, itt csorog a nyálam:)

    VálaszTörlés
  2. Gizike, mindennap sütsz? Ki eszi meg nálatok ezt a rengeteg sütit??? :)))

    VálaszTörlés
  3. Trinity!

    Most kis szünetet tartok, az enyém is szokott nálad, olyan istenieket sütsz!!!

    VálaszTörlés
  4. Ancsika!

    Apa minden nap süteményre éhes volt idáig, de most ráállt a mérlegre és szünet következik!!!

    VálaszTörlés