2009. június 19., péntek

Gombás-cukkini szószos fusilli


Végre elkezdett teremni a cukkinim. Már alig vártam, mivel mindenféle elkészítési formában nagyon szeretem. Ma cukkini szószt készítettem, és párolt gombával, kifőtt fusilli tésztával tálaltam. Igazán finom és remek ebéd kerekedett belőle.

Szószhoz:

1 db cukkini
petrezselyemzöld
olíva olaj
ételízesítő
szerecsendió
kakukkfű
bazsalikom
színes bors
tejszín

A cukkinit kockára vágni, és az olíva olajon elkezdeni megpárolni. Közben hozzáadni az apróra vágott petrezselyemzöldet és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket. Addig párolni, míg teljesen puha lesz. Ezután összeturmixolni, majd felönteni tejszínnel és jól összeforralni.

Gomba:

30 dk gomba
olíva olaj
ételízesítő
szerecsendió
őrölt fehérbors

A gombát vékony csíkokra vágni, majd az olajon elkezdeni párolni. Közben ízlés szerint fűszerezni és addig párolni ameddig a leve teljesen elfől.
A tésztát sós vízben kifőzni. A gombával és a cukkini szósszal fogyasztás előtt összekeverni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése