2020. április 14., kedd

Baconös-gombás pulykamell.




A húsvéti főtt sonka, töltött tojás, és saláták után bizony nem is vágytunk másra, mint egy könnyű és gyorsan elkészíthető ebédre. Mivel a fagyasztóban volt egy darab pulykamell, és a többi hozzávaló is a rendelkezésemre állt, (a póréhagymát pl. lecserélhetjük vöröshagymára) így bő fél óra alatt el is készült az ebéd. Köretnek rizs készült, de jól illik hozzá pl. a bulgur, a kuszkusz, a tészta, vagy éppen a krumplipüré is.





 Hozzávalók:

30 dkg pulykamell
10 dkg bacon
1 üveg csiperke gomba (konzerv)
1 db póréhagyma
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1 tk ételízesítő
1 kk kakukkfű
1 kk majoránna
2 dl főzőtejszín
2 ek étolaj






A pulykamellet, és a bacont vágjuk fel csíkokra. A póréhagymát vékonyan karikázzuk fel, a gombát öntsük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a felcsíkozott bacont, süssük szép pirosra, majd szedjük ki, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a felcsíkozott pulykamellet, süssük pár percig hogy szép színt kapjon, majd szedjük ki, és tegyük félre.

Ezután a visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vékonyra karikázott póréhagymát, süssük pár percig, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett gombát, és süssük tovább szintén pár percig.

Ezután adjuk hozzá a félretett bacon, és a pulykamellet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd öntsük fel a tejszínnel, és addig főzzük, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön.

Közben készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én rizst főztem, de jól illik hozzá pl. a bulgur, a tészta, vagy éppen a krumplipüré is.





Tálaláskor tegyünk a tányérra a köretből, majd kanalazzuk mellé a baconös-gombás pulykamellet, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése