2018. április 18., szerda

Currys csicseriborsó bulgurral.




A kamrapolcon már jó ideje várakozott egy üveg csicseriborsó, hogy valami finomság készüljön majd belőle, így a mai ebéd egy egyszerű, gyorsan elkészíthető, currys csicseriborsó volt. Mivel a csicseriborsó már meg volt főzve, így semmi más dolgom nem volt vele, minthogy alaposan lecsepegtessem, majd a főzés végén egyszerűen csak hozzákevertem a raguhoz. A tejszínes-fűszeres ragu már magában is ízletes, de azért én tettem bele pár karika debrecenit is... Tálaláskor bulgurt kínáltam hozzá, de ízlés szerint pl. rizzsel, tésztával... is kínálhatjuk.





Hozzávalók:

1 üveg csicseriborsó
2 db debreceni
1 db vöröshagyma
1 kk curry
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
3 dl Meggle főzőtejszín (20%-os)
2 ek olívaolaj


A puhára főzött csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, alaposan csepegtessük le, és tegyük félre.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A debrecenit vékonyan karikázzuk fel.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felkarikázott debrecenit, majd egy-két perc után sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, öntsük fel a tejszínnel, keverjük alaposan össze, és kevergetve főzzük pár percig.

Ezután keverjük hozzá az alaposan lecsepegtetett csicseriborsót, és rottyantsuk kicsit össze, majd tálalásig tartsuk melegen. (mivel a csicseriborsó már puha, így nem kell tovább főzni)





Bulgur hozzávalói:

2 dl bulgur
4 dl víz
1 ek olívaolaj


A bulgurt öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, majd lefedve, szép lassan addig főzzük, míg az összes vizet felszívja, és megpuhul. (Én mindig teszek hozzá egy kanálnyi olajat, de el is hagyható!)

Tipp:
A bulgurt ízlés szerint enyhén sós, bő vízben is puhára főzhetjük, majd szűrjük, csepegtessük le, és egy kanál olajon kicsit futtassuk meg. Közben pedig ízlés szerint sózzuk meg.

Tálaláskor szedjünk pár kanál bulgurt a tányérba, majd kanalazzuk rá a currys csicseriborsót, ízlés szerint szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk.
 
 
1 adag tápanyagtartalma:
 
Energia: 480 kcal
 
Fehérje: 19 g
 
Zsír: 22 g
 
Szénhidrát: 54 g
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése