2018. március 19., hétfő

Zöldséges-baconos pizza.




A hetet egy finom pizzával kezdtem, melyhez megint a Tante Fanny készen megvásárolható kerek pizzatésztát hívtam segítségül. A feltét pedig eltér a megszokottól, de nekünk nagyon ízlett. Sütés előtt a tésztát most egy sajtos-tejfölös kencével kentem le, majd az előzőleg roppanósra főzött zöldségkeverék, bacon, és koktélparadicsom került rá. Sütés közben a tészta széle ropogósra sült, a zöldséges feltét átvette a bacon ízét, és a ráolvadt sajttal nagyon finom volt. Nem győztük enni egyik szeletet a másik után.  





 Hozzávalók:

30 dkg zöldségkeverék (brokkoli, karfiol, sárgarépa)
5-6 szelet bacon
1,5 dl tejföl
20 dkg reszelt trappista sajt
6-8 db koktélparadicsom
őrölt színes bors





A zöldségkeveréket enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki teljesen.

A tejfölt keverjük össze a reszelt sajt felével, ízlés szerint sóval, és őrölt színes borssal.

A pizzatésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt, helyezzük rá egy nagyobb méretű tepsire.

Ezután kenjük meg a tejfölös-sajtos keverékkel, majd pakoljuk rá a lecsepegtetett zöldségeket, a félbe vágott koktélparadicsomot, és tépkedjük rá a bacont.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és tegyük vissza a sütőbe még 1-2 percre, hogy a sajt ráolvadjon.

A sütőből kivéve hagyjuk a pizzát hűlni, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


4 megjegyzés:

  1. Gizike, micsoda szenzációs pizza tészta. Megis néztem és amint látom könnyü a ki sodrása, ja meg ami rá megy az aztán nagyon finom a bacon és a zöldségek. Bőven el is kivánja a reszelt sajtot is. Jól eltaláltad, ropogós és finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Elizabeth, ezt a kész pizza tésztát ajándékba kaptam a Tante Fanny-tól, ők készítik, de nagyon finom. Mostanában jobban szeretem a zöldséges, könnyű pizzákat, bizony ez is nagyon finom volt.

      Törlés