2016. július 19., kedd

Töltött gömbcukkini.






Gömbcukkinivel eddig csak üzletben találkoztam, idén aztán én is vetettem a veteményeskertbe két bokorra való magot. Mostanra pedig már egymásután jelennek meg a kis formás gömböcskék. Mivel a töltött cukkini is a kedvenceim közé tartozik, így egy egyszerű töltelékkel megtöltve került a tányérunkra. Hús helyett egyszerűen csak Kaiser füstölt pulykapárizsi, rizs helyett pedig bulgur került a fűszeres töltelékbe, majd a kivájt belsejű cukkinibe. Kb. egy órát a sütőben töltött, és már tálalhattam is.





 Hozzávalók:

3 db zsenge gömbcukkini
3 dl előfőzött bulgur
6 dl víz
30 dkg Kaiser füstölt pulyka párizsi
1 db vöröshagyma
őrölt színes bors
1 csokor petrezselyemzöld 
1 ek olívaolaj





 Először a bulgurt készítsük el.


A bulgurt öntsük fel a dupla mennyiségű vízzel, majd sózzuk és keverjük össze. Ezután lassú tűzön addig főzzük, még teljesen magába szívja az összes vizet, és megpuhul. (ízlés szerint le is forrázhatjuk, majd fedjük le, és várjuk meg még magába szívja az összes vizet)

A párizsit vágjuk fel kisebb kockákra, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk apróra.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott párizsit, és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd vegyük le a tűzről.

A hagymás párizsihoz adjuk hozzá a puhára főtt bulgurt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.

A gömbcukkininek vágjuk le a kalapját, majd kanállal vájjuk ki a belsejét úgy, hogy bőven legyen hely a tölteléknek.

Ezután töltsük meg, helyezzük egymás mellé egy tepsibe, és öntsünk alá egy kevés vizet, majd fedjük le alufóliával. (kb. 1,5 dl vizet öntsünk alá)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe még 10-15 percre.





Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd helyezzük tányérra a töltött cukkinit, és úgy kínáljuk.


4 megjegyzés:

  1. Woww que rico se ve el relleno me encanta,como siempre una gran cocinera,abrazos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rosita Muchas gracias! abrazos y abrazos!

      Törlés
  2. Hola amiga (no publiques esto es personal)...Gizi cuando tengas viaje a Chile acuérdate de mi para juntarnos,mi hogar es sencillo y el corazón es grande,abrazos

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Querida amiga Rosita!

      Sería bueno para viajar a Chile, y me encantaría conocerte. abrazos y abrazos!

      Törlés