2016. július 21., csütörtök

Meggyes-vaníliás trifle.





Meleg, nyári napokon nem mindig van kedvem bekapcsolni a sütőt, így ilyenkor gyorsan összeállítok egy-egy pohárkrémet, majd irány a hűtő. Ebéd után, közvetlenül a hűtőből kivéve pedig igencsak jólesik elkanalazgatni. Ezt a pohárkrémet meggyel készítettem, de ízlés szerint bármilyen gyümölccsel készülhet, sőt még befőttel is. Az előzőleg lecukrozott, de azért kissé savanykás meggy, pedig nagyon jól összeillett a vaníliás krémmel, és a ropogós zabkeksszel. A közelgő hétvégére csakis ajánlani tudom.......
 





Hozzávalók 4 pohárhoz:

1 cs Győri zabfalatok
1 cs tejszínízű pudingpor (v. vaníliaízű)
5 dl tej
2 dl Hulala (v. habtejszín)
3 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
20 dkg meggy (kimagozva)





A meggyet magozzuk ki, majd keverjük össze ízlés szerint cukorral, és hagyjuk pár órát állni. Ezután alaposan csepegtessük le.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá.

A pudingpor keverjük simára egy kevés tejjel, és a kristálycukorral. A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd csorgassuk hozzá a pudingot, és állandó keverés mellett, főzzük pár perc alatt sűrűre. 

Ezután vegyük le a tűzről, és kevergetve hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. Ekkor apránként keverjük hozzá az előzőleg felvert tejszínhabot.

A poharakba morzsoljunk bele 2-2 db zabkekszet, majd rakjuk rá a fele mennyiségű meggyet. Ezután kanalazzuk rá a fele mennyiségű vaníliás krémet,  majd ezt ismételjük meg. 

Az elkészült pohárkrémet tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.





Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd rögtön kínáljuk. A ropogós keksz, a kissé savanykás meggy, és a vaníliakrém nagyon jól illenek egymáshoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése