2015. augusztus 26., szerda

Cukkinis tojáslepény mentás joghurttal.




Nem, nem, jól látjátok még nem ért véget a cukkiniőrületem. :) Így ma ennek a tojáslepénynek a receptjét szeretném megosztani, melyből természetesen a cukkini sem maradhatott ki. A fűszeres-cukkinis tojásokat én pl. egyesével kevertem össze, majd sütöttem ki, de ízlés szerint akár egyszerre is összekeverhetjük, majd a masszából merőkanállal merítve, egyesével is kisüthetjük. Ízlés szerint fogyaszthatjuk így magában, esetleg salátával, vagy éppen mentás joghurttal. Én az utóbbit választottam, és nem bántam meg, mert a tojáslepényhez nagyon jól illett a mentás joghurt.







Cukkinis tojáslepény hozzávalói:

20 dkg cukkini
4 db tojás (nagy)
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt színes bors
1 ek olívaolaj


A cukkini reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Egy tojást üssünk fel egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és villával keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá a lereszelt cukkini 1/4 részét, és ízlés szerint az apróra vágott petrezselyemzöldből.

Egy teflon serpenyőt spicceljünk meg olívaolajjal, majd hevítsük fel. Ezután óvatosan öntsük, majd egyenletesen terítsük el benne a cukkinis-tojást. Mérsékeljük a lángot, majd pár perc alatt süssük szép pirosra. 

Amikor az alsó fele már szép pirosra sült, óvatosan fordítsuk át, majd szintén süssük szép pirosra. Ezután csúsztassuk át egy tányérra, majd tálalásig tartsuk melegen. 

Mindegyik tojással így járjunk el külön-külön.
 





Mentás joghurt hozzávalói:

2 dl natúr joghurt
egy csipet őrölt fehér bors
1 mk pirospaprika
menta (ízlés szerint)


A joghurtot tegyük bele egy tálkába, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a pirospaprikát és az apróra vágott mentát, majd keverjük össze. Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.






Tálalás előtt tekerjük fel a cukkinis tojáslepényt úgy mint a palacsintát, majd csorgassunk rá a mentás joghurtból, és úgy kínáljuk.


4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Kedves Kata, köszönöm!! Én is cukkiniimádó vagyok. :) Nekem nagyon ízlett, így csakis ajánlani tudom Neked is.

      Törlés
    2. csak a 1/ 4
      reszelt cukkini.És a másik 3/4 fele nem keverem a tojáshoz? Köszi Andrea

      Törlés
    3. Kedves Andrea! 1 tojáshoz a lereszelt cukkininek csak 1/4 résztét kell hozzákeverni, és megsütni.

      Mivel 4 tojás van, így a maradék cukkinit még 3 felé kell elosztani, és egyesével kell megsütni. Ezért is írtam oda a végére, hogy "
      Mindegyik tojással így járjunk el külön-külön."

      Üdv. Gizi

      Törlés