2014. november 15., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Baconbe tekert stefánia vagdalt.




A hétvégére egy egyszerű stefánia receptet hoztam, melyet most baconbe tekerve sütöttem meg. Szinte semmivel sem kell több időt ráfordítani a fasírt összeállítására és így nem csak szaftosabb, de ízletesebb is lesz. A stefánia közepébe most főtt tojás került, de többször készítettem már tojás helyett sajttal. Érdemes a sajtos változatot is kipróbálni, mert nagyon finom. Tálaláskor hagymás-tört krumplival kínáltam, mely jól illett a fűszeres fasírthoz, de ízlés szerint pl. krumplipürével is tálalhatjuk. (hagymás-krumpli recept itt megtalálható)







 Hozzávalók:

 20 dkg szeletelt bacon
80 dkg darált hús
2 db zsemle
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 db tojás
4 db főtt tojás
őrölt bors
2 dl tej
2 ek olaj







 A szikkadt zsemléket áztassuk be a tejbe, majd amikor már megszívták magukat, alaposan nyomkodjuk ki.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, és pároljuk világos zsemleszínűre. Ezután hűtsük ki egészen.

Négy darab tojást főzzünk keményre, majd pucoljuk meg.

A húst tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zsemléket, a kihűlt vöröshagymát, nyomjuk bele a fokhagymát, üssük bele a két tojást, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd kézzel alaposan gyúrjuk össze.

Egy hosszúkás sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, majd a baconszeletekkel úgy, hogy kicsit fedjék egymást, és bőven túllógjanak a forma mindkét oldalán.

A húsos massza felét tegyük a baconre, majd kissé lapogassuk el. Ezután helyezzük rá a főtt tojásokat, majd fedjük be a maradék húsos masszával. Végül hajtsuk rá a forma oldalán túllógó baconszeleteket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt süssük szép pirosa. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy kicsit a formában hűlni, majd a papír segítségével emeljük ki a formából.

Tálalás előtt szeleteljük fel, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én hagymás-tört krumplival tálaltam, de jól illik hozzá a krumplipüré, vagy éppen egy finom saláta is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése