A hétvégén készült ez az egyszerű avokádós tojássaláta melyet én reggelire kínáltam, pirítóssal és egy finom gyümölcsteával. Érdemes pár órával a tálalás előtt elkészíteni, hogy az ízek kellően összeérjenek. Paradicsomba töltve, pl. remek előétel lehet, de szerintem a közelgő húsvéti asztalon is megállja a helyét. Egy biztos, nekem nagyon ízlett, így biztosan sűrűn elkészítem majd.
Hozzávalók:
1 db avokádó
4 db főtt tojás
1 ek majonéz
1 ek tejföl
1/2 ek apróra vágott snidling
1 ek citromlé
só
őrölt fehér bors
Az avokádót, két egész főtt tojást és a két tojássárgát, a majonézt, a tejfölt, citromlevet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot turmixoljunk össze.
Ezután keverjük hozzá az apróra vágott snidlinget, és a szintén apróra vágott, megmaradt két tojásfehérjét. (amennyiben szükséges akkor ízesítsünk utána)
Az elkészült krémet ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk reggelire, előételként, pirítóssal, tortillába vagy éppen paradicsomba töltve.
Gizuska,írtam már valahol,hogy én egy kávéskanál mustárt teszek bele,megbolondítja!
VálaszTörlésHolnap reggelire elkészítem!Pont ma vettem avokádót, gondoltam kikavarom, de így sokkal jobb lesz.:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy még időben rátaláltál a receptre! Egyszerű, és ízlés szerint fűszerezheted. Én pl. az avokádót 2-3 napra becsomagolom újságpapírba, és csak utána csinálom meg. Egészen puha, és sokkal krémesebb. Te próbáltad már, vagy rögtön elkészíted vásárlás után?
Törlés