2014. április 29., kedd

Fűszeres lencsés-sárgaborsó tojással.




A sárgaborsólevest és a főzeléket nagyon szeretem, és főleg télen többször is megfőzöm mindkettőt. Azonban most rátaláltam egy sárgaborsóval, és vörös lencsével készült egytálétel receptre, amely rögtön megtetszett. Kicsit a saját ízlésemre formálva aztán el is készítettem. Nekem nagyon ízlett, mert nemcsak egyszerű, hanem igen laktató is. A sütőben töltött idő pedig csakis attól függ, hogy lágyabban, vagy esetleg jobban megsütve szeretnénk elfogyasztani a tojást. Én kicsit keményebbre sütöttem, mert úgy szeretem, de ez már ízlés dolga.







Hozzávalók:

15 dkg vörös lencse
15 dkg sárgaborsó (feles borsó)
1 ek olaj
2-3 db újhagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 l zöldségalaplé
1 mk curry
őrölt fehér bors
koriander levél (ízlés szerint)
petrezselyemzöld (ízlés szerint) 
2 dkg vaj
4 db tojás






Az újhagymát szeleteljük fel vékonyra, majd az olajon futtassuk meg. Ezután adjuk hozzá a vörös lencsét, és a sárgaborsót. Keverjük össze, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, és a curryvel, majd főzzük puhára. (amikorra a lencse és a borsó megfől felszívja az alaplevet, és besűrűsödik)

Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjünk hozzá ízlés szerint apróra vágott korianderlevelet, és petrezselyemzöldet.

A formát kenjük ki a vajjal, majd öntsük bele a fűszeres lencsés-sárgaborsót. Ezután csináljunk kis mélyedéseket, és óvatosan üssük bele a tojásokat, majd szórjuk meg egy csipet sóval.

Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 percig. (a sütési idő attól függ, hogy a tojásokat lágyabbra, vagy keményebbre szeretnénk sütni)

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szedjük tányérra, és úgy kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése