2014. április 8., kedd

Avokádós tojássaláta.




A hétvégén készült ez az egyszerű avokádós tojássaláta melyet én reggelire kínáltam, pirítóssal és egy finom gyümölcsteával. Érdemes pár órával a tálalás előtt elkészíteni, hogy az ízek kellően összeérjenek. Paradicsomba töltve, pl. remek előétel lehet, de szerintem a közelgő húsvéti asztalon is megállja a helyét. Egy biztos, nekem nagyon ízlett, így biztosan sűrűn elkészítem majd.







Hozzávalók:

1 db avokádó
4 db főtt tojás
1 ek majonéz
1 ek tejföl
1/2 ek apróra vágott snidling
1 ek citromlé
őrölt fehér bors








Az avokádót, két egész főtt tojást és a két tojássárgát, a majonézt, a tejfölt, citromlevet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot turmixoljunk össze.

Ezután keverjük hozzá az apróra vágott snidlinget, és a szintén apróra vágott, megmaradt két tojásfehérjét. (amennyiben szükséges akkor ízesítsünk utána)

Az elkészült krémet ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk reggelire, előételként, pirítóssal, tortillába vagy éppen paradicsomba töltve.


1 adag tápanyagtartalma:

Energia: 163 kcal

Fehérje: 6 g

Zsír: 14 g

Szénhidrát: 2 g


3 megjegyzés:

  1. Gizuska,írtam már valahol,hogy én egy kávéskanál mustárt teszek bele,megbolondítja!

    VálaszTörlés
  2. Holnap reggelire elkészítem!Pont ma vettem avokádót, gondoltam kikavarom, de így sokkal jobb lesz.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy még időben rátaláltál a receptre! Egyszerű, és ízlés szerint fűszerezheted. Én pl. az avokádót 2-3 napra becsomagolom újságpapírba, és csak utána csinálom meg. Egészen puha, és sokkal krémesebb. Te próbáltad már, vagy rögtön elkészíted vásárlás után?

      Törlés