2014. február 13., csütörtök

Valentin napi narancsos muffin.



Valentin napra süthetünk akár egy egyszerű narancsos muffint is. A muffin elronthatatlan, így kezdő háziasszonyok, vagy éppen vállalkozó kedvű férfiak is megsüthetik. Ricotta helyett ízlés szerint keverhetünk túrót a tésztába, úgy is finom lesz a muffinunk. Valentin napra való tekintettel pedig a tetejére csorgatott mázat 1-2 csepp piros ételfestékkel megszínezhetjük, és szívecskékkel díszíthetjük.






 Hozzávalók 16 db muffinhoz:

25 dkg liszt
25 dkg ricotta
2 tk sütőpor
1 mk szódabikarbóna
1 mk őrölt fahéj
1 db tojás
15 dkg barna cukor
2 cs vaníliás cukor
1 dl étolaj
0,5 dl narancslé
2 db narancs



A narancsot pucoljuk meg úgy, hogy a fehér részéből ne maradjon rajta. Ezután vágjuk fel kisebb darabokra, és tegyük félre.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, és az őrölt fahéjjal.

A ricottát keverjük össze a barna cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, az étolajjal, és a narancslével.

A lisztes keverékhez öntsük hozzá a ricottás-cukros.... keveréket, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt narancsot, majd óvatosan keverjük össze.

A muffin formát béleljük ki papírral, majd a 3/4 részéig kanalazzuk bele a masszát. (szilikonos formát nem kell kibélelni)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve kicsit hagyjuk a formában, majd szedjük rácsra és hűtsük ki egészen.






Citromos máz hozzávalói:

3 ek porcukor
3-4 ek citromlé
2 csepp piros ételfesték


A porcukrot keverjük simára a citromlével, és a piros ételfestékkel. (a citromlét apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl folyós legyen!!!)

A teljesen kihűlt muffonok tetejére kanalazzuk rá a citromos mázat, majd várjuk meg hogy teljesen rászáradjon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése