Milánói sertésbordát már többször ettem, viszont én még soha nem készítettem. Ez bizony nagy hiba volt részemről, mert nem csak egyszerű az elkészítése, de a frissen kisült rántott hús, és a paradicsomszószos spagetti nagyon finom így együtt. Először csak simán rántott húst terveztem be ebédre, valami egyszerű körettel amikor is megláttam a cserépben a lekókadt, összezsugorodott levelű bazsalikomot. (fogalmam nincs hogy hirtelen miért adta meg magát) Azt már ne kérdezzétek hogy erről miért éppen a milánói sertésborda jutott az eszembe, mert nem tudnám megmondani. Viszont így rögtön meg is volt, hogy mivel is tálaljam a kisült húst. A paradicsomos mártást most sűrített paradicsomból készítettem, de nyáron mindenképpen megismétlem a kertben szedett, nap érlelte zamatos paradicsomból, na meg friss bazsalikommal megbolondítva.
Hozzávalók a mártáshoz:
5 ek sűrített paradicsom
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
20 dkg gomba
10 dkg bacon
20 dkg gomba
10 dkg bacon
oregánó
bazsalikom
só
őrölt fehér bors
cukor
1,5 dl víz
1 ek olívaolaj
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A bacont és a gombát vágjuk fel ízlés szerint. A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a bacont és süssük világos színűre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, és pároljuk üvegesre. Végül adjuk hozzá a gombát, és szintén pároljuk pár percig.
Ezután öntsük hozzá a vízzel simára kevert sűrített paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal, és cukorral. Végül néha megkeverve főzzük készre a mártást. (közben kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána)
Továbbá kell még hozzá:
1 cs spagetti tészta
10 dkg sajt
4-6 szelet karaj
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
só
olaj a hús sütéséhez
A spagettit főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le. Ezután alaposan keverjük össze a paradicsommártással, és tálalásig tartsuk melegen.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk és hagyjuk pár percig állni, hogy a só kellően átjárja.
Ezután a hússzeleteket forgassuk bele a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába. Végül bő, forró olajban süssük szép pirosra.
Tálaláskor a paradicsomszószos spagetti halmozzuk a tányérra, majd helyezzük mellé a hússzeleteket, és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése