2011. december 3., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Krumplibundás hússzelet salátával.



Megint itt a hétvége, és ezzel együtt én is a receptajánlóval. Gondolom ezen a hétvégén már egyre többen kilátogatnak a karácsonyi vásárokba, vagy éppen egy bevásárlóközpontba, nézelődni, vagy már  vásárolni az ünnepekre. Persze azért éhesen hazaérkezve, nagy főzéshez már senkinek nincs kedve. Ez a recept azért igényel némi előkészületet, de nem kell órákat a konyhába tölteni. A húst egyszerűen belekel forgatni a krumplis masszába, és már süthetjük is. Mivel a krumplitól  elégé laktató, így külön köretet nem is készítek hozzá. A kisült hússzeletek, egy egyszerű salátával már tálalhatóak is. Salátát mindenki ízlés szerint készíthet, én most jégsalátát, sárgarépát, és almát öntöttem nyakon tartármártással. Lisztérzékenyeknek is a figyelmébe ajánlanám, mivel a hússzeleteket  kukoricalisztbe forgattam bele, és a massza elkészítéséhez nincs szükség lisztre.






6 szelet karaj (v. csirkemell, pulykamell)
25 dkg krumpli
3 tojás
kukoricaliszt
őrölt bors
szerecsendió
olaj a sütéshez

A krumplit megpucolni, majd apróbb kockákra felvágni, és enyhén sós vízbe puhára főzni. Amikor már megfőtt, leszűrni, majd krumplinyomón átnyomni és teljesen kihűteni.

A hússzeleteket kiklopfolni, majd besózni és egy rövid ideig állni hagyni.

A teljesen kihűlt krumpliba egyesével belekeverni az egész tojásokat, majd ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni szerecsendióval. (alaposan elkeverni, hogy sima massza legyen)

A hússzeleteket először kukoricalisztbe forgatni, majd pedig a krumplis masszába.

Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd belehelyezni a hússzeleteket. Először lefedve alacsony hőfokon, majd a fedőt levéve és átfordítva a húst, mindkét oldalán szép aranybarnára sütni. Amikor már megsült a hús, papírtörlőre kiszedni.

Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá. Külön köret nem kell mellé, mert a krumplis-bundával nagyon laktató.

8 megjegyzés:

  1. Tetszik ez a krumplis bunda. Nagyszerű ötlet. A tálalás is meghozta a kedvem... :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta:) Ez majdnem olyan, mint a mátrai borzas hús, azt is nagyon szeretjük:)

    VálaszTörlés
  3. De finom lehet!! Mentettem és ki fogom próbálni (ugye búzalisztben is lehet forgatni a húst, mert én inkább úgy készíteném el).

    VálaszTörlés
  4. Petra!
    Nagyon finom, mi szeretjük salátával, nyugodtan próbáld ki.:)

    VálaszTörlés
  5. trollanyu!
    Köszönöm!! A mátrai borzas szintén nagy kedvencünk.:)

    VálaszTörlés
  6. María!
    Köszönöm!! Természetesen búzalisztbe is forgathatod, sőt én is szoktam. Most direkt a recept kedvéért forgattam kukoricalisztbe.:)

    VálaszTörlés