2011. augusztus 19., péntek

Cukkinis-tészta tárkonyos-csirkemellel.




Hamarosan megint bezárom a konyhát és végre nyaralni indulunk. Már javában pakolászok, és a főzéshez bátran kijelentem semmi kedvem nem volt. Mivel azonban azért valamit enni is kell így gyorsan, igen valóban gyorsan, összedobtam ezt az ebédet. Volt egy szép zsenge cukkini a kertbe, és mindenképpen abból szerettem volna valamit kihozni. Akkor még csak gondolataim voltak, hogy mit is készítsek belőle, aztán szépen összeállt a cukkinis tészta. A cukkinit lereszeltem, megpároltam, fűszereztem és tejszínnel összerottyantotam, majd a kifőtt Garganelli durum lisztes csőtésztával kevertem össze. Így magában is nagyon finom lett volna, de én még készítettem hozzá tárkonyos-tejszínes csirkemellet is. A kettő együtt elkészült bő félóra alatt, és mondhatom az ebédnél igen nagy sikere volt. Mindenkinek bátran merem ajánlani, akár a húsos, akár a húsmentes változatot.





Cukkinis tészta hozzávalói:

1 zsenge cukkini

őrölt fehérbors
szerecsendió
ételízesítő
2 dl tejszín
Floriol olaj
tészta(ízlés szerint)


A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszelni.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd hozzáadni a lereszelt cukkinit. Ízlés szerint sózni és megszórni a fűszerekkel. Jól összekeverni és párperc alatt puhára párolni.

Ezután hozzáönteni a tejszínt, jól összekeverni, majd addig főzni hogy a tejszín teljesen besűrűsödjön.

Közben enyhén sós vízbe kifőzni a tésztát, majd leszűrni és a készre párolt cukkinihez óvatosan hozzákeverni.


Tárkonyos csirkemell hozzávalói:

2 db filézett csirkemell

őrölt fehérbors
tárkony
ételízesítő
2 dl tejszín
Floriol olaj


A csirkemellet kisebb darabokra felvágni.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd hozzáadni a feldarabolt csirkemellet. Kevergetve kifehéredésig pirítani, majd ízlés szerint fűszerezni. (én a tárkonyt nem sajnáltam belőle)

Párpercig kevergetve párolni, majd hozzáönteni a tejszínt, jól összekeverni és kiforralni. Ezután a tűzet mérsékelni, és néhány percig még főzni, hogy a tejszín kellően besűrűsödjön.

Tálaláskor a cukkinis-tésztát a tárkonyos-csirkemellel kínálni.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta így együtt a csirkemell meg a tészta! De ez már nem járja hogy már megint elmégy? Jó szórakozást pihenjél aztán várlak vissza! Vigyázzál magadra a biciklivel!:))

    VálaszTörlés
  2. Kellemes nyaralást nektek! A menü ismét finomra sikerült. :)))

    VálaszTörlés
  3. Hú de nagyon guszta Gizus,ne haragudj,hogy mostanában kevésbé hagyok bejegyzést,de a feje tetején van nálunk minden,bővítünk stb,de azért sűrűn meglátogatlak,csak írni már nem szokott erőm lenni,most a tortázásra sincs nagyon időnk,úgyhogy ne hari,majd reméljük nem sokára minden a helyére áll:-)Puszi.

    VálaszTörlés
  4. Kellemes nyaralást! És tényleg nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon gusztusos, hmmm... finom lehet így együtt! Jó pihenést! :)

    VálaszTörlés
  6. Éva!
    Köszönöm, külön is nagyon finom, de együtt.....
    Köszi, vigyázok magamra, de most nem bicajjal megyünk, hanem motorral, mert kicsit messze van.:)

    VálaszTörlés
  7. Drága Dittusom!!
    Dehogy is haragszom rád, sőt sokszor eszembe jutsz, mert olvastam nálad hogy felújítás van nálatok. Biztosan nagyon fáradt lehetsz, de majd ha elkészültök, kárpótol a sok fáradtságért. Azért néha pihenj is egy kicsit.:)

    VálaszTörlés
  8. Mónika!
    Nagyon köszönöm.:)

    VálaszTörlés
  9. Szabina!
    Köszönöm!! Nagyon finom, érdemes kipróbálni.:)

    VálaszTörlés