2010. március 23., kedd

Kétsajtos sült krumpli


Krumplit már töltöttem többféle töltelékkel, kolbászhússal, fűszerezett túróval, de most kétféle sajttal készítettem. Ebből az egyik füstölt sajt, melytől már magában is remek ízt kap a krumpli. Húsok mellé köretként is feltálalható, de egy finom salátával magában is kínálható. Az eredeti receptben Feta sajttal készült, és úgyis nagyon finom, de nálunk csak én szeretem a Fetat, így csak ritkán készítem el azzal.

6 db krumpli
10 dk füstölt sajt
10 dk trappista sajt
őrölt fehérbors
olívaolaj

Az egyforma méretű krumplikat jól megmosni, majd enyhén sós vízben puhára főzni. Leszűrni, és hagyni teljesen kihűlni. Ha már kihűlt, lepucolni a haját, majd óvatosan kettévágni hogy egyben maradjanak a fél krumplik. Kiskanállal a közepébe mélyedést vájni. Megsózni és borsozni kívül-belül, majd először a trappista sajttal, majd a füstölt sajttal megtölteni. (én jól belenyomkodtam a sajtot)
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, kicsit megkenni olívaolajjal és egymásmellé helyezni a töltött krumplikat. Tetejüket szintén olívaolajjal meglocsolni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.
Sült húsok mellé köretként tálalni.

12 megjegyzés:

  1. Szia Réka!
    Nagyon finom , csináld meg te is biztosan ízleni fog!!:)

    VálaszTörlés
  2. Andi!
    Néha muszáj kitalálni valami más köretet is, mert a régiek már unottak.:)

    VálaszTörlés
  3. Bianka!
    Köszönöm, küldök neki!!:)

    VálaszTörlés
  4. Gizi!

    Ajánlom figyelmedbe ezt a blogot:
    http://finom-falatok.blogspot.com/

    Lehet szólt Neked, de nem árt az óvatosság.

    VálaszTörlés
  5. gesztenye!
    Nagyon köszönöm hogy szóltál!! Megnéztem, és igen pofátlannak tartom, hogy még ha be is linkelt, szó nélkül vitte a receptemet és a képemet is. Írok neki, remélem ért majd a szép szóból.

    VálaszTörlés
  6. Gizi!
    Én már írtam neki, nézd meg itt:
    http://finom-falatok.blogspot.com/2009/12/rakott-kel-maskepp.html

    VálaszTörlés
  7. gesztenye!
    Megnéztem, és felháborítónak tartom azt amit rólunk blogerekről ír. Azt meg hogy még a nevet is levágta a képről..., hát tudod ezt a nőt semmi nem érdekli. Olvastam amit írtál, és minden szavaddal egyetértek. Most teljesen tanácstalan vagyok, hogy ezután mit írjak még neki, mert te tökéletesen megfogalmaztad. Kíváncsian várom, mit válaszol neked.
    A te receptjeidből is vitt el?

    VálaszTörlés
  8. Nem találtam nála az enyémből, de sok más gasztrobloggerét igen, de találtam egy olyan receptet, ami szerintem a tiéd, de nincs rajta név, csak az alátétedet ismertem meg, meg a tányérodat.
    Annyit írhatnál neki, hogy illett volna elkérni a képeket.

    VálaszTörlés
  9. gesztenye!
    Átnéztem az összes receptet nála, és szinte mindet mástól vitte. Írtam is neki pár sort, várom mit válaszol majd rá. Gondolom engem is lehurrog majd mint téged. Szemtelennek és pofátlannak tartom.

    VálaszTörlés