2009. december 30., szerda

Franciasaláta



Ez lesz az egyik saláta melyet a holnapi, sült hús mellé fogok tálalni. Ma készítettem el, így jobban összeérnek az ízek a tálalásig. Gondolom már mindenki készített, ezért csak kedvcsinálónak szánom. Az alapot meglehet venni fagyasztott állapotban is, de én most saját magam készítettem el, friss hozzávalókból. Jó sok tartármártással, mert mi úgy szeretjük, ha jó tocsogós.


Hozzávalók:

45 dkg zöldborsó
3-4 db sárgarépa
3-4 db csemege uborka
5 db főtt tojás
1 nagy alma
2 nagy pohár tejföl
majonéz
pici mustár
őrölt bors
cukor


A sárgarépát vékonyra felkockázni és enyhén sós vízbe félpuhára főzni, majd teljesen kihűteni.
A mirelit zöldborsót szintén enyhén sós vízbe pár perc alatt puhára főzni, és ezt is kihűteni.
Az almát, az uborkát és a főtt tojásokat apró kockára vágni.

A tejfölből és a majonézből a mustárral, pici sóval, őrölt borssal és ízlés szerinti cukorral tartármártást készíteni.

A zöldségféléket és a tojást egy tálba tenni, majd ráönteni a mártást és óvatosan összekeverni. Lefedve hűtőbe helyezni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Húsok mellé kitűnő saláta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése