2009. december 24., csütörtök

Angol karácsonyi puncs


Minden karácsonyra készítek egy kis puncsot. Most erre a receptre került a választásom. Már tegnap elkészítettem egy kisebb adagot és leteszteltem, nagyon finom lett, sőt talán túl jó is, mert annyira itatja magát. De hát a puncsok végül is ilyenek. Szenteste a meghitt családi vacsora után ezt fogom felszolgálni. A gondtalan, meghitt beszélgetés mellett, jól esik majd elkortyolgatni. Igen egyszerű az elkészítése, mindenkinek meleg szívvel tudom ajánlani.

2,5 dl édes vörösbor
2,5 dl édes fehérbor
1,5 dl rum
5 dl víz
40 dk cukor
2 db citrom
2 db narancs

A gyümölcsöket jól megmosni és letörölgetni, majd mindkettőt nagyon vékonyan meghámozni, úgy hogy a fehér része ne kerüljön rá.
Egy edénybe feltenni forrni a vizet a gyümölcs héjakkal. Ha már forr, hozzáönteni a többi alkoholt is. Beleszórni a cukrot és éppen csak forráspontig melegíteni. Ekkor belefacsarni a két narancs és citrom levét. Beletenni még pár kockára vágott narancs darabot is. Jól összekeverni, de forralni már nem kell.
Még forrón poharakba töltve, gyümölcs darabokkal együtt kínálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése