2009. augusztus 16., vasárnap

Zöldséges gombás tokány


Ehhez hasonló receptet a tv-ben láttam, kicsit átvariáltam a saját ízlésemre és ma gyorsan el is készítettem. Mellette azért brassói is készült, mert nem voltam biztos benne, hogy a férjem is szívesen veszi majd ezt az új receptet. De szerencsére tévedtem, mert még repetázott is, hát kell ennél nagyobb dicséret. És valóban jól sikerült. Krumplipürével tálaltam, mert szerintem ez illik hozzá a legjobban.

50 dk hús(én sertés combból készítettem)
30 dk gomba
30 dk vegyes zöldség
2 db vöröshagyma
2 dl vörösbor
2 dl tejszín

őrölt fehérbors
ételízesítő
majoránna
olíva olaj

A húst vékony csíkokra vágni. Az egyik hagymát szintén felaprítani, majd az olajon elkezdeni párolni. Párperc múlva hozzáadni a húst és együtt párolni. Közben ízlés szerint fűszerezni, majd felönteni a borral, és félpuhára főzni. Ha elfőné a levét, akkor vízzel pótolni.
Közben ellehet készíteni a gombát is.
A hagymát és a gombát apróra vágni, majd olajon elkezdeni párolni. Közben ízlés szerint fűszerezni, és ha elkészült félre tenni.
Ha a hús már félig megpuhult, akkor hozzáadni a fagyasztott zöldség keveréket, és a megpárolt gombát. Addig főzni amíg a zöldségek is megpuhulnak(addigra a hús is puha lesz) majd felönteni a tejszínnel és párpercig még együtt főzni.
Krumpli pürével tálalni.


2 megjegyzés:

  1. Szia Gizi! Most értem vissza az üdülésből, és mivel találkozom? Isteni ez a tokány, mindenképpen ki fogom próbálni. Én régebben nagyon féltem az olyan jellegű ételektől amiben gomba volt,de ma már nem! Érdeklődöm: milyen gombával ajánlod? Csiperke? Esetleg valami más? Érdekel, hogy te milyen gombával készítetted? Üdv: Sándor

    VálaszTörlés
  2. Szia Sándor!
    Köszönöm a látogatásodat, és így kipihenten biztosan a főzés is jobban megy. Én csiperke gombával készítettem, de ha esetleg te másik fajtával próbálod akkor tájékoztassál hogy milyen lett. Üdv:Gizi

    VálaszTörlés