2009. november 18., szerda

Kapros túróval töltött krumpli



Már régóta készülök kipróbálni ezt a kapros túróval töltött krumplit. Mivel volt egy megkezdett túró, ami már igen csak közeledett a felhasználási idő vége felé, így végre sort kerítettem ennek a finomságnak az elkészítésére. Ma a sült oldalas mellé köretnek tálaltam fel. Nem is tudom miért vártam vele ennyi ideig, mert nagyon finom lett. Szerintem még csak úgy magában, egy kis savanyúsággal is kitűnő fogás lehet. Egy biztos, a receptet nem teszem a süllyesztőbe, mert hamarosan újra elfogom készíteni.

3-4 db krumpli
30 dk túró
1 ek tejföl
sajt

őrölt fehérbors
szerecsendió
kapor
olíva olaj

Nagyobb szemű krumplikat megpucolni, majd félbe vágni. A közepükbe mélyedést vájni. Kívül-belül besózni.
A túrót a tejföllel és az ízlés szerinti fűszerekkel, az apróra vágott kaporral jól elkeverni. Ezzel a töltelékkel megtölteni a krumplikat.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, és egymásmellé helyezni a megtöltött krumplikat, majd a kivájt darabokat mellé tenni. Meglocsolni egy kevés olíva olajjal, és egy pici vizet önteni alá, majd alufóliával lefedni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig párolni. Majd a fóliát levéve reszelt sajttal megszórni, visszatenni a sütőbe és szép pirosra sütni.

6 megjegyzés:

  1. Hmmmmm Gizike, ez igen!

    Ragyogóan beindultak a pavlovi reflexek!

    :-))

    VálaszTörlés
  2. Gizi! Én annyira szeretlek!!! Isteni finom lehet!!!
    Olyan jó recepteket tudsz feltenni, pont az ízlésemnek megfelelőek! Egyszerűek, de mégis különlegesek! Én most ennek az ötletnek is annyira de annyira örülök!

    VálaszTörlés
  3. Viki!
    Az ötletet a te sajtos krumplid adta, azt írtam át, de nagyon finom lett így is!!

    VálaszTörlés
  4. Gasztroboszi!!
    Nagyon köszönöm neked ezeket a szép szavakat!!! Örülök hogy tetszenek a receptjeim. Ezt próbáld ki feltétlen, mert a férjem elég válogatós, de ez még neki is ízlett.

    VálaszTörlés
  5. Isteni ötletet adtál Gizus, nagyon szépen köszönöm, előbb vagy utóbb posztolom végre a tőled ellesett recepteket. Puszillak érte! Ez is most kerül fel a blogomra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska, de örülök hogy Neked is tetszett ez a recept. Nálunk nagyon bejött és már többször elkészítettem. Én puszillak hogy megírtad.:)

      Törlés