2009. október 23., péntek

Sütőtök sajttal és hagymával



A napokban láttam ezt a receptet a tv-ben, és nekem felkeltette az érdeklődésemet. Kíváncsi voltam milyen is lesz ha elkészül, mert ott csak úgy tömték magukba. Ma aztán rászántam magam és elkészítettem. Nekem nagyon ízlett, igaz lehet mások most elrohannak innen az oldalról.(nevetés) De valóban a tök és a sült hagyma íze a fűszerekkel, és rajta a sajt egy nagyon finom köret lett. Sült hús mellé kínálták, de én most sajtos sült virslit készítettem hozzá. Szerintem még csak úgy magában is megállja a helyét egy diétában. Aki elég bátornak érzi magát, és szereti az ilyen különlegességeket, feltétlen próbálja ki.

pár szelet sütőtök
1 db vöröshagyma
10 dk sajt
2 gerezd fokhagyma

őrölt bors
kakukkfű
olíva olaj

A tököt 1,5-2 cm darabokra felszeletelni. Egy tepsit kibélelni sütőpapírral és ráhelyezni a tököket.
A vöröshagymát vékonyan felszeletelni és a tökszeletek tetejére teríteni. Megszórni sóval és őrölt borssal, meglocsolni olíva olajjal.
Előmelegített sütőbe tenni és közepes lángon 10 percig sütni. Ezután kivenni a sütőből és rászeletelni a fokhagymát, megszórni kakukkfűvel és ráreszelni a sajtot. Majd visszatenni a sütőbe és még 10 percig sütni.
Sült hús, virsli mellé kitűnő köret, de akár magában is fogyasztható. Az eredeti receptben zsályával szórták meg, de nekem sajnos éppen nem volt itthon, így került rá a kakukkfű.

3 megjegyzés:

  1. Elég érdekes recept. Én még nem próbáltam ilyesmit.Szerintem egyáltalán nem baj, hogy kakukkfűvel próbáltad ki. Én is sokat próbálkozom új dolgokkal. Néha a véletlen hozza, hogy valami új ízre akad az ember. Például szegfűszeggel szurkáltam tele egy almát, pusztán dekorációs célból. Majd az almát megkóstolva rájöttem:Hát ez isteni!
    Biztosan finom volta sütőtök! És nem rohanunk innen csak úgy el:)))

    VálaszTörlés
  2. Sándor!
    Köszönöm!! Valóban érdekesnek gondoltam én is, ezért próbáltam ki, de végülis nekem bejött. Megcsináltam a hagymát amit nálad láttam(tudod a feladványban)Igaz nem lett olyan szép mint a tied, de nagyon finom. Lehet bátorságom össze szedem és beteszem ide. A szegfűszeges almát karácsonyi dísznek készítem, és a végén én is megszoktam enni!!!

    VálaszTörlés
  3. Szia Gizi! :)
    Jó reggelt neked:)Mindig ha jövök hozzád, valami finomság fogad,biztos nagyon finom.
    puszi...

    VálaszTörlés