2009. július 5., vasárnap

Sült csirkecomb meggyel.



Az ebédkészítéshez adott volt a csirkecomb, és volt egy tál meggy is, ezért úgy döntöttem együtt sütöm meg a kettőt. Nagy kedvenc nálunk a gyümölcs és a hús párosítása, de pl. meggyel még eddig még nem próbálkoztam. Sütés előtt a combokat befűszereztem, a meggyet pedig mézzel ízesítettem, hogy ellensúlyozza a savanykás ízt. Így sütés után valóban nem volt savanyú a meggy, sőt nagyon is ízletes volt. Jól illett a húshoz. Tálaláskor köretként krumplipürét kínáltam mellé, de ízlés szerint más köretet is készíthetünk.


Hozzávalók:

2 db csirkecomb (nagy)
30 dkg magozott meggy
1 dl fehérbor
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
kakukkfű

őrölt bors
3-4 ek méz


A meggyet magozzuk ki, a combokat pedig ízlés szerint fűszerezzük be.

Egy nagyobb tepsit kenjünk ki margarinnal, majd helyezzük a közepére a befűszerezett combokat. Ezután rakjuk köré az előzőleg kimagozott meggyet, majd öntsük alá a bort, és csorgassuk meg a mézzel. Ezután fóliával fedjük le a tepsit mielőtt a sütőbe tennénk.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. egy óra alatt, pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd a combokat  kenjük le mézzel, a meggyet pedig kicsit keverjük át. (a méztől szép pirosra sül a bőre, de nem lesz tőle édes a hús)

Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd süssük szép pirosra a húst.

Közben még a hús sül, készítsük el a krumplipürét, vagy az ízlés szerinti köretet.

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, kanalazzuk mellé a krumplipürét, és a mézes-sült meggyet, majd úgy kínáljuk.

2 megjegyzés: