2009. április 1., szerda

Fűszeres vörösborban főtt hús.

Lehet első hallásra kicsit furának hangzik, hogy vörösborban kell főzni a húst, de ízre nagyon finom. Főzéskor a bor alkohol tartalma teljesen elpárolog, és csak a finom aromája marad meg az ételben. Az eredeti recept nyúl hússal készült, de mivel nekem nincs nyulam, így sertés hússal készítettem el legelőször. Azóta a kedvencem lett, és időnként előkapom ezt a receptet.

1 kg sertés comb
1 db vöröshagyma
édes vörösbor
fahéj
szegfűszeg
margarin
2-3 ek cukor

A húst felkockázni, a hagymát szintén apróra vágni.

A hagymát a margarinon elkezdeni párolni, majd hozzáadni a húst, és tovább párolni. Közben megszórni ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal , pár szem szegfűszeggel, sóval, és a kristály cukorral.
Jól összekeverni, és párpercig így párolni tovább. Ezután felönteni annyi édes vörösborral, hogy jól ellepje, és puhára főzni.
Éppen csak maradjon alatta egy kis szaft.

Én krumpli pürével tálalom, mert szerintem ez illik hozzá a legjobban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése