2009. április 17., péntek

Pite baconnal és gombával

Ma egy sós pitét sütöttem ebédre. Régebben csak  édes pitéket sütöttem, de nem bántam meg, hogy egyre gyakrabban készítem el a sós változatát is. Az eredeti receptben nem volt gomba, de gondoltam egy kicsit megbolondítom vele. És valóban nagyon jót tett neki. Laktató, és finom ebéd készült belőle.

Tészta:

20 dkg liszt
10 dkg margarin
1 db tojás


A lisztet elmorzsolni a margarinnal és a sóval, majd hozzáadni a felvert tojást, és jól összegyúrni. Fóliába csomagolni, és fél órára a hűtőbe tenni pihenni.
Ezután fóliát helyezni az asztalra, majd rá a tésztát, és tetejére szintén fólia kerüljön. Így kinyújtani, majd a felső fóliát levéve a pite formába fordítani, és a tetejére került fóliát levenni róla. Szélét körbe vágni, hogy szép formás legyen. Villával jól megszurkálni és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt  elősütni.


Töltelék:

25 dkg gomba
1 vöröshagyma
bacon
ételízesítő
őrölt bors
szerecsendió
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt sajt
2 egész tojás
2 dl főző tejszín

A hagymát apró kockára vágni, a gombát vékonyan felcsíkozni. Serpenyőbe pici olíva olajon elkezdeni párolni a hagymát, majd hozzáadni a gombát, fűszerezni és készre párolni. A bacont felkockázni, és szép pirosra sütni. Kicsit hűlni hagyni, majd egy tálban összekeverni az összes hozzávalót . Ezután a kihűlt tészta tetejére önteni. Vissza helyezni a sütőbe és közepes lángon szép pirosra sütni.

4 megjegyzés:

  1. Gizikém remek találmány a pite,hogy nem csak édesen készíted el.Nagyon jó ötletet adtál.Köszike.

    VálaszTörlés
  2. Rozika örülök hogy tetszik a recept!!! Próbáld ki, nem fogod megbánni.

    VálaszTörlés
  3. Gizi!!
    Ezt ki kell próbálni.Nagyon tetszik nekem is!!!

    VálaszTörlés
  4. Ildike biztosan ízleni fog a fiúknak.

    VálaszTörlés