2009. április 11., szombat

Lazac olívabogyóval

Húsvétot megelőzi a kereszténységben a böjt. Mi is a hagyományokhoz híven megtartjuk ezt a szokást. Ilyenkor mindig valami hal étel kerül az asztalra. Idén lazacot sütöttem, és olíva bogyót pároltam, és ezzel megtartottuk az ünnep előtti böjtöt.
szeletekre vágott lazac filé
1 db citrom
színes bors
olíva bogyó
pici olíva olaj
A lazacot szeletekre vágni, besózni, citromlevet csepegtetni rá, és megszórni ízlés szerint színes borssal. Hűtőbe tenni 1-2 órára. Ezután serpenyőbe pici olíva olajat önteni, és jól felmelegíteni. Ebbe tenni a lazac szeleteket, és a jól lecsepegtetett olíva bogyót. Szép lassan átsütni. Sütés közben egyszer óvatosan átfordítani. Ha megsült a lazac akkor kiszedni, és a bogyót még pár percig párolni. Együtt tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése