Az almát, és a vele készült süteményeket, pitéket, vagy éppen az almakompótot nagyon szeretjük így mindig van itthon. Nemrégiben az interneten szembe jött velem ez az egyszerű recept, gondoltam majd valamikor megsütöm. Aztán újra szembe jött velem Katalin blogjában ez a finomság, Ő is nagyon dicsérte, elégedett volt vele, és akkor már biztos volt hogy én is megsütöm. A készen vásárolt leveles tésztának köszönhetően pedig az egész művelet nem tartott bő fél óránál tovább. Én cukormentesen édesítővel sütöttem meg, de cukorral is éppen ilyen finom lesz.
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
1-2 db alma (nagyságától függően)
1/2 ek poreritrit (v. kristálycukor)
1 kk őrölt fahéj
1 kisebb tojás a lekenéshez
egész mák a szóráshoz
Az almát hámozzuk meg, a magházat távolítsuk el, majd vágjuk fel kb. 1 cm-es szeletekre. Ezután a közepét szúrjuk ki egy kisebb pogácsaszaggatóval.
Az eritritet (v. kristálycukrot) keverjük össze az őrölt fahéjjal
A leveles tésztát csomagoljuk ki, majd vágjuk fel kb. 1 cm-es csíkokra.
A felszeletelt almát először forgassuk meg az édesítős-fahéjas keverékbe, majd tekerjük körbe a leveles tésztával, és tegyük hideg helyre, legalább fél órára mielőtt megsütnénk. (amennyire csak tudjuk, egymáshoz közel legyenek a tésztacsíkok.
Ezután helyezzük egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsire az almarózsákat, majd kenjük le felvert egész tojással, és ízlés szerint szórjuk meg egész mákkal.
Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd kb. 20 perc alatt süssük szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 180 fokon, 20 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt tálalnánk.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg poreritrittel (vagy porcukorral) majd úgy kínáljuk. Langyosan szinte nem lehet abbahagyni olyan finom a ropogósra sült tészta, a puhára sült, fűszeres almával.
Nagyon szépen "kinyíltak" nálad is a virágok ! Finom lehetett.
VálaszTörlésNagyon köszönöm Éva! Egyszerű és nagyon finom, csakis ajánlani tudom Neked is hogy süsd meg.
TörlésÖrülök, hogy Te is megsütötted 😊, egy finom, gyorsan elkészülő édesség. Nagyon guszta lett a tied a megszórt mákkal.
VálaszTörlésKatikám, nagyon köszönöm! Amikor Nálad is megláttam, tudtam hogy elérkezett a sütés ideje. Tényleg nagyon finom, és azért nem olyan macerás.... Finom volt a ropogós mák a tetején.
Törlés