2018. október 3., szerda

Krémsajtos-hagymás debreceni.




Ritkán, de azért előfordul hogy nincs időm arra, hogy hosszabb időt a konyhában töltsek el a főzéssel, de persze enni azért ilyenkor is kell. Így történt ez ma is, így kinyitottam a hűtőajtót és felmértem, mi is áll a rendelkezésemre egy gyors ebéd elkészítéséhez. Volt itthon pár darab debreceni, krémsajt, magos mustár..... majd kis gondolkodás után, össze is állt a fejemben az ebéd. A fűszeres krémsajt gyorsan elkészült, már csak a kolbászkákat kellett alaposan megkenni, majd a felszeletelt hagymával együtt a kizsírozott tepsibe pakolni. Bő egy óra múlva pedig már tálalhattam is....






 Hozzávalók:

6 db debreceni (v. ízlés szerinti kolbász)
2-3 db lila hagyma
1 db philadelphiai krémsajt (natur)
2 tk magos dijoni mustár
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
só (ízlés szerint)
0,5 dl fehérbor (v. víz)
2 ek sertészsír





A debrecenit sűrűn vagdossuk be, de arra figyeljünk, hogy ne vágjuk át egészen. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.

A krémsajthoz adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, a mustárt, ízlés szerint sózzuk, majd keverjük alaposan össze.

Ezután kenjük be vele a beirdalt debrecenit úgy, hogy a bevágásokba is kerüljön bőven a fűszeres krémsajtból.

A tepsit kenjük ki a zsírral, helyezzük egymás mellé a kolbászokat, majd öntsük alá a bort.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, hogy a hagyma puhára párolódjon, a krémsajtos debreceni pedig szép pirosra süljön.





Ameddig a kolbász sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem, és azzal tálaltam, de friss kenyérrel tunkolva is nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése