2018. július 5., csütörtök

Kolbászos-virslis cukkiniragu bulgurral.




A bőséges cukkinitermésnek köszönhetően szinte minden nap a tányérunkra kerül valamilyen formában. Kedvencünk pl. a cukkinikrémleves, a rántott vagy éppen töltött cukkini, de persze azért mindig más-más ízesítéssel, mert nem szeretném hogy ráunjunk. Ez a kolbászos-virslis cukkiniragu egyszerűen, és bő fél óra alatt elkészült, közben pedig a köretként tálalt bulgur is puhára főt, és már tálalhattam is. Ízlés szerint a köretet el is hagyhatjuk, mert egy szelet friss kenyérrel tunkolva is nagyon finom, és laktató. (további cukkinivel készült receptek erre a linkre kattintva találhatók)





 Hozzávalók:

1 db zsenge cukkini (sárga vagy zöld)
15 dkg füstölt kolbász
4 db virsli
1 db vöröshagyma (közepes)
2 gerezd fokhagyma
só (ízlés szerint) 
1 tk ételízesítő
1 kk kakukkfű
őrölt fehér bors (ízlés szerint)
késhegynyi őrölt szerecsendió
2 dl Meggle főzőkrém (v. főzőtejszín)
2 ek Vénusz étolaj





A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd mindkettőt vágjuk fel apróra. A kolbászt és a virslit vékonyan karikázzuk fel.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felkarikázott füstölt kolbászt és a virslit, majd pirítsuk 1-2 percig.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, ízlés sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd a serpenyőt lefedve, néha megkeverve, addig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.

Ezután adjuk hozzá a főzőkrémet (v. főzőtejszínt), óvatosan keverjük, forgassuk össze, majd fedő nélkül főzzük pár percig, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön.

Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet.

Én enyhén sós vízben bulgurt főztem puhára, majd leszűrtem, és egy kevés olajon megfuttattam.

Tálaláskor tegyünk a tányérra a köretből, majd kanalazzuk rá a kolbászos-virslis cukkiniragut, és úgy kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Szia Gizi!
    Nagyon jó ötlet (ez is!), rögtön megtetszett, ma - emlékezetból - megcsináltam. Mondanom sem kell, hogy "kicsit" más lett, mint a Tied (minden részletre nem emlékeztem), de igazán nagyon finom!! Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Sylvia! Örülök, hogy tudtam ötletet adni, és hogy mi is kerül bele, és hogyan készül az már ízlés dolga. Az alapötlet a lényeg, bevallom sokszor főzés közben is változik az étel, mert éppen még eszembe jut ez-az. :) Nagyon sok a cukkini a kertbe, így kénytelen vagyok új ötleteket kipróbálni, és ez a kolbászos változat nagyon bejött.....

      Törlés