2017. december 1., péntek

Csirkemáj sajtos bundában.




A csirkemájat sokan nem szeretik olajban megsütni, mert bizony van az a rossz szokása, hogy jó nagyokat pattog, és a forró olaj szerteszét fröccsen beterítve a fél konyhát. Én is jártam már így, míg  rá nem jöttem, ha a fehér-eres részt eltávolítjuk a májról, szinte teljesen kiküszöbölhetjük, hogy elkezdjen pattogni, fröcskölni sütés közben. Sütés előtt a májat érdemes pár órára fokhagymás, sós tejbe pácolni, hogy az ízek kellően átjárják mielőtt a sajtos palacsintatésztába mártva kisütnénk. Tálaláskor én pl. kukoricás rizst, és csemegeuborka salátát kínáltam hozzá.





 Hozzávalók:

6-8 db csirkemáj
2 gerezd fokhagyma
3 dl tej
1 mk só

Hozzávalók a palacsintatésztához:

2 db tojás
2-3 dl tej
liszt (amennyit majd felvesz)
őrölt fehér bors
10 dkg reszelt sajt
 5 dl olaj a sütéshez 


 A májról távolítsuk el a fehér, eres részt, így sütés közben nem fog pattogni.

A tejhez adjuk hozzá a sót, a préselt fokhagymát, majd tegyük bele a csirkemájat, és hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják. (én bepácoltam, és egész éjszakára a hűtőbe tettem)

Egy tálba tegyük bele a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze.

Ezután keverjük hozzá a tejet, és annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot is.

Sütés előtt vegyük ki a tejből a májat, majd alaposan csepegtessük le.

Ezután először forgassuk lisztbe, majd a sűrűbb palacsintatésztába, és óvatosan helyezzük bele a felforrósított olajba.

A serpenyőt ezután résnyire fedjük le, így ha esetleg pattogna a máj sütés közben, az olaj nem fröccsen szerteszét.

Közepes lángon, többször átfordítva, süssük szép aranybarnára, majd szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.




Ameddig a máj sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet, és salátát. Én kukoricás rizst, és csemege uborkát készítettem magos-mustáros öntettel.

Tálaláskor helyezzük tányérra a sajtos bundában sült csirkemájat, majd kanalazzuk mellé a köretet, és ízlés szerinti salátával kínáljuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos.
    Még nem állítottam össze a karácsonyi menüt, azt hiszem Nálad is böngészek majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Fáni, nagyon köszönöm hogy nálam is böngészel.... Én is még csak ezután állítom össze, hogy mi is kerüljön az ünnepi asztalra.

      Meghitt, Békés Karácsonyt Kívánok!

      Törlés