2017. október 16., hétfő

A "Kistücsök Étterem"-ben jártam.
 Egyszer egyik ismerősöm aki már járt a balatonszemesi Kistücsök Étteremben, azt mondta hogy egyszer mindenkinek be kell térnie, és meg kell kóstolnia az étlapon szereplő, gasztronómia élményt nyújtó ételeket. Mivel eddig sok jót hallottam blogger körökben is a színvonalas étteremről, megfogadtam, hogy egyszer én is ellátogatok majd, de ez eddig sajnos váratott magára. A napokban aztán éppen Balatonszemesen akadt egy kis dolgunk, és teljesen egyértelmű volt számunkra, hogy az ebédet a Kistücsökben költjük el. Megérkezésünk pillanatától szívélyes vendéglátásban volt részünk. Az étterem a hagyományok megőrzésére törekszik, ez rögtön belépéskor szembetűnik a bútorokat, berendezést látva, de az étlapon szereplő ételkínálaton is visszaköszön. A vidék jellegzetes ízeivel, gourmet fogásaival felejthetetlen gasztronómia élményt nyújtott számunkra az ebéd.


Mostantól pedig én is azt vallom "egyszer mindenkinek be kell térni a Kistücsökbe" ha egy gasztronómiai ízélményre vágyik.

Köszönöm a vendéglátást Csapody Balázsnak, és az Étterem egész személyzetének!

A Kistücsök Étteremről bővebben erre a linkre kattintva olvashatsz!


Az étlap fellapozása után, úgy döntöttünk hogy a "Régiónk íze menü" sort rendeljük meg, és állítom a legjobb választás volt. Lehet, sokan úgy gondolnák, hogy ekkora adagokkal nem lehet igazán jól lakni, de én ezt most rögtön meg is cáfolnám. Minden fogás nagyon, de nagyon finom volt, és mire a desszerttel lezártuk az étkezés, teljes megelégedettséggel, és jóllakottan álltunk fel az asztaltól.

A menü felsorolásával, és a különböző fogásokról készített fotókkal pedig szeretnék kedvet csinálni ahhoz, hogy mindenki felkeresse a Kistücsök Éttermet, és teljes megelégedettséggel, jóllakottan távozzon.

Meglepetés előétel: Csirkemellrolád fűszeres zöldborsópürével

Menü: Mangalica tokaszalonna abálva, sommal

           Tejfölös gombaleves (savanyított gombával)

           Nyurgaponty-hasaalja szőlős káposztával

           Cserépedényben sült szarvasragu őszi zöldségekkel, almás zellerpürével

           Préselt almatorta rumos-gyömbéres szósszal vaníliafagylalttal


Az ebéd számunkra egy felejthetetlen ízélmény volt, tökéletes gourmet fogásokkal!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése