2017. július 21., péntek

Marinált mentás cukkinisaláta.




Sokszor gondban vagyok, hogy a grill vagy éppen a sütőben sült húsok mellé milyen salátát készítsek, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Cukkinisalátát már többször is készítettem, nagy kedvenc nálunk, (recept itt, valamint itt, és itt található) de most valami új ízre vágytunk. Így aztán a zsenge cukkinit és a lila hagymát egyszerűen csak nyakon öntöttem  a fehér borecetes dresszinggel, majd fóliával lefedve hagytam hogy az ízek jól összeérjenek. Mivel a dresszing cukrot nem tartalmaz, így ezt a salátát csakis a savanykásabb ízek kedvelőinek ajánlanám. Sültek mellé pedig nagyon jól illik a friss ízeivel.





 Hozzávalók:

 1 db zsenge zöld cukkini
1 db zsenge sárga cukkini
1 nagy lila hagyma
1 kisebb csokor menta
2-3 ek méz (v. édesítőszer)
1 tk magos dijoni mustár
2 ek kukoricacsíra olaj 
3 ek fehér borecet
csipet só





A cukkinit egy zöldséghámozóval vékonyra szeleteljük fel. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és szintén vékonyan szeleteljük fel. A mentát vágjuk fel apróra.

A mézhez adjuk hozzá az borecetet, a magos mustárt, egy csipet sót, az olajat, majd keverjük alaposan össze.

Ezután öntsük rá a vékonyra felszeletelt cukkinire, és lila hagymára, szórjuk meg az apróra vágott mentával, majd kézzel, óvatosan forgassuk össze.

Ezután fedjük le a tálat egy folpack fóliával, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, de az sem baj ha tovább áll, hogy az ízek jól összeérjenek.

Az elkészült cukkinisalátát ízlés szerint kínálhatjuk grill, és sült húsokhoz.


1 adag tápanyagtartalma:

Energia: 100 kcal

Fehérje: 2 g

Zsír: 5 g

Szénhidrát: 10 g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése