2017. február 3., péntek

Sütőtökös-citromos pohárkrém.




A kamrában napok óta várakozott egy méretes sütnivaló tök hogy végre a sütőbe kerüljön, és ez végre meg is történt. Mivel különösen édes volt, így gondoltam készítek belőle egy finom pohárkrémet is. Így aztán a sütőtökös krém mellé készült még egy citromos krém is, végül pedig felváltva kanalaztam a poharakba. Tálalás előtt a tetejét még megszórtam csokoládéforgáccsal, majd úgy kínáltam. A kétféle krém remekül illett egymáshoz, így aztán rövid idő múlva már csak az üres poharak néztek vissza ránk.





Hozzávalók a sütőtökös krémhez:

30 dkg sütőtök (előzőleg megsütve)
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj


Az előzőleg megsütött, majd teljesen kihűtött sütőtökhöz adjuk hozzá a mascarponét, majd keverjük simára. 

Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, és keverjük jó habosra.





Citromos krém hozzávalói:

25 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. habtejszín)
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja és leve


A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és ízlés szerint citromlevet, majd keverjük simára.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

Vegyünk elő 4 közepes méretű poharat, majd felváltva kanalazzuk bele a kétféle krémet. Ezután tegyük be a hűtőbe tálalásig.




Tálalás előtt kb. fél órával vegyük ki a hűtőből a pohárkrémet, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal, és úgy kínáljuk.


2 megjegyzés: