2017. február 13., hétfő

Linzer szív Valentin napra.




Holnap azaz február 14.-én a Bálintok ünneplik a névnapjukat, valamint ezen a napon sokan meglepik kedvesüket Valentin nap alkalmából egy kis ajándékkal. Amennyiben édesszájú a kedvesünk, de nagyobb sütkérezésre már nincs időnk, akkor az egyszerű linzertésztából, rövid idő alatt kis szíveket süthetünk. Az omlós szívecskéket ezután ízlés szerint vonjuk be csokoládéval, majd díszítsük piros szórócukorral. Mivel a linzer szívek sütése igen egyszerű feladat, így a férfiak is bátran hozzáfoghatnak...... majd elvarázsolhatják ezzel az aprósüteménnyel a kedvesüket.





 Hozzávalók:

20 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 kicsi tojás
1/4 cs sütőpor
csipet só
szükség esetén 1-2 ek hideg víz

a bevonáshoz 1 tábla étcsokoládé és piros szórócukor





A liszthez keverjük hozzá a sütőport, és a sót, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ha túl morzsalékos lenne a tészta, akkor adjunk hozzá egy pici hideg vizet.

Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre.

A hűtőből kivett tésztát, lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, majd szív formájú szaggatóval szúrjuk ki a tésztát. (a leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, majd nyújtsuk, és szúrjuk ki)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük szép világos színűre.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd vonjuk be olvasztott csokoládéval, és ízlés szerint szórjuk meg piros szórócukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése