2016. március 17., csütörtök

Mogyoróvajas-csokoládés szelet.
A húsvéti ünnepekre ajánlanám mindazoknak ezt a sütés nélküli süteményt aki kevés idővel rendelkeznek. A süteményhez mindössze négy hozzávaló kell, és időt sem kell sokat fordítanunk rá, mert pikk-pakk összeállíthatjuk. Én a mogyoróvajas réteghez zabkekszet használtam, de ízlés szerint másfajta édes, omlós keksszel is készíthetjük. A csokoládés réteghez pedig érdemes egy jobb minőségű csokoládét választani. Az ünnep előtt pár nappal elkészíthetjük, majd hűvös helyen, (jól eldugva :)) tároljuk. Gyerekeknek, felnőtteknek, és főként a csokoládéimádóknak szerintem egyaránt a kedvence lesz.


Hozzávalók 20x30 cm-es tepsihez:


40 dkg Győri Édes Zabfalatok
8 dkg vaj
20 dkg mogyoróvaj

Tetejére:
20 dkg csokoládé (70%-os)
8 dkg vaj


A kekszet morzsoljuk össze, és adjuk hozzá az előzőleg felolvasztott vajat, a mogyoróvajat, majd keverjük alaposan össze.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Ezután tenyérrel egyenletesen nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe hogy teljesen megdermedjen (megkeményedjen)

A csokoládés réteghez olvasszuk fel a vajat, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét. Ezután addig keverjük, még a csokoládé teljesen felolvad.

Vegyük ki a hűtőből a megdermedt mogyoróvajas kekszet, majd egyenletesen öntsük rá a felolvasztott csokoládét. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé is teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a süteményt, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


1 megjegyzés: