2014. március 7., péntek

Medvehagymás-sajtos tészta.




Ma valami nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, és mivel éppen egy csokor medvehagyma várakozott arra, hogy valami finomság készüljön belőle, így természetesen olyan ebédet szerettem volna főzni, melyhez felhasználhatom. Ez a tészta pedig minden elvárásomnak megfelelt mivel rövid idő alatt összeállítottam, majd a többi már a sütő dolga volt. Nem csináltam nagy faksznit, a tésztát enyhén sós vízbe kifőztem, majd az előzőleg leturmixolt tejfölös-medvehagymával és a reszelt sajttal összekevertem. Vajjal kikent sütőformába öntöttem, majd alaposan megszórtam reszelt sajttal. Végül a sütőben szép pirosra sütöttem, és már tálalhattam is. (további medvehagymás receptek itt megtalálhatóak)







Hozzávalók 2 személy részére:

15 dkg tészta (orsó, csiga, spagetti....)
1 kisebb csokor medvehagyma
3-4 dl tejföl
15-20 dkg sajt
5 dkg vaj
őrölt fehér bors







A tésztát enyhén sós vízbe főzzük ki, majd szűrjük, és alaposan csepegtessük le.

A medvehagymát alaposan mossuk meg, majd vágjuk össze. A turmixgépbe tegyük bele a tejfölt, az összevágott medvehagymát, ízlés szerint sót és őrölt fehér borsot, majd pépesítsük.

Ezután a pépesített tejfölös- medvehagymához keverjük hozzá a reszelt sajt felét, végül pedig a lecsepegtetett tésztát. (ha szükséges akkor még ízesítsünk utána)

A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd öntsük bele a tésztát. Ezután szórjuk meg a maradék reszelt sajttal a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült tésztát, majd szedjük tányérra, és úgy kínáljuk.

1 megjegyzés:

  1. Idén nagyon korán van már medvehagyma. Holnap terveztük Mi is, hogy megyünk szedni Orfűre. Remélem nem fog esni az eső. Ilyen tésztát Én is szoktam készíteni.

    VálaszTörlés