2013. április 11., csütörtök

Camembert leveles tésztában.



 Gyorsan elkészíthető, nagyon egyszerű, és isteni finom!!! Így jellemezhetném ezt a leveles-sajtos batyut. Valahogy semmi kedvem nem volt komolyabb főzőcskézéshez, viszont már régen szerettem volna elkészíteni ezt a finomságot. Az előnyújtott fagyasztott leveles tésztának köszönhetően röpke fél óra alatt elkészült, és már tálalhattam is. A ropogós tésztában kissé megolvadt sajt, tetején a pirított dióval igazán kedvünkre való volt.






Hozzávalók:

1 cs előnyújtott leveles tészta
2 cs camembert
néhány szem dió
1 tojás a lekenéshez






Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel négy egyforma darabra.
A camembert vágjuk félbe.
A diót daraboljuk fel.

Mindegyik tészta közepére helyezzünk rá egy fél camembert, majd a széleit összefogva formázzunk belőlük batyukat. 
Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól kicsit távolabb a tésztabatyukat.
A tojást verjük fel egy villával, majd kenjük le vele a tésztát. Ezután szórjuk meg a darabolt dióval.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magas hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 180 fokon sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd tálaljuk. Ízlés szerint salátát is kínálhatunk mellé.

5 megjegyzés:

  1. Kedvemre lenne...Sosem ettem még camembert sajtot sütve. Natúr szeretem, főleg ha már jól meg van érve. Sütök egyszer én is. Guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hola gizi es una tentación al paladar tu pastel de lujo me encanta,abrazos y abrazos.

      Törlés
  2. Mmmmm! Nyammm!!! Ezt ki kell próbálnom, méghozzá minél hamarabb!

    VálaszTörlés
  3. A leveles tészta "áldás", mert hamar, könnyen készíthető belőle ilyen finomság!

    VálaszTörlés